HSBC Menkul Kıymetler Hizmetlerine Yeni Başkan Atadı

HSBC Menkul Kıymetler Hizmetlerine Yeni Başkan Atadı
HSBC Menkul Kıymetler Hizmetlerine Yeni Başkan Atadı

Retail News’de yer alan habere göre HSBC Bankası, Singapur Menkul Kıymetler Hizmetleri Başkanını atadı. HSBC bu hamlesini Asya Pasifik fon kapısından yararlanmak için uyguladığı strateji doğrultusunda gerçekleştirdi. Bu sayede Singapur’un kurumsal zenginliğinden yaralanmayı hedefleyen banka, Menkul Kıymetler Hizmetleri Başkanı olarak uzun süredir birlikte çalıştığı bir yöneticiyi atadı.

HSBC tarafından dün yapılan açıklamada; nakit yöntetimi, küresel likidite ve menkul kıymetler hizmetleri bölgesel başkanı olarak Birleşik Arap Emirlikleri’nde göre yapan Noor Adhami’yi atadığını bildirdi. Adhami 1 Şubat 2021 tarihi itibariyle yeni görevinin başına geçecek. Adhami 2004 yılında bu yana HSBC bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor. Dubai ve Ürdün’de çeşitli pozisyonlarda göre alan Adhami, yeni görevinde Singapur Piyasalar ve Menkul Kıymetler Hizmetleri Başkanı olan Gavin Powell’a ve  Asya Pasifik Menkul Kıymetler Hizmetleri Başkanı Brian Godins’e rapor verecek.

Powel: Başarılı Olacağını İnanıyorum

Singapur Piyasalar ve Menkul Kıymetler Hizmetleri Başkanı olan Gavin Powell, yeni atama ile ilgili Adhami’nin deneyimlerinin bankanın uzmanlığını geliştireceğini, müşterileri destekleme konusundada başarılı olacağını düşündüğünü belirtti. Singapur2un artmaya devam eden uluslararası bir yatırım merkezi halinde geldiğini ve zenginlik kaynağı olduğunu da açıklamasına ekledi. Banka, Singapur’daki toptan bankacılık yeteneklerini aşamalı olarak geliştirmeye devam edecek. Geçtiğimiz sene menkul kıymetler hizmetleri bölümü, Temasek ve Singapur Borsası ile birlikte ilk dijital tahvil ihracı başlatmıştı.