Memurlar, Emekliler ve Bordrolu Çalışanlar Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisi İle Ev Sahibi Oluyor!

Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisi
Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisi

Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisi  – Ziraat Bankası, kredi başvurusunda bulunmak isteyen müşterilerine daima yardımcı olmayı hedefleyen bir bankadır. Ziraat Bankası, bu sebepten ötürü müşterilerinin ihtiyaçlarını giderebilecek en uygun özel kredi paketlerini müşterilerinin kullanımına sunulmuştur.

Ziraat Bankası konut kredisi çeşitleri özel olarak hazırlanan bu kredi paketlerinin başlarında gelmektedir. Ziraat Bankasının vatandaşların talepleri doğrultusunda hazırladığı uygun faizli kredi hizmetlerinin son ürünü Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisidir.

Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisi Nedir?

Ziraat Bankası sürdürülebilirlik projelerine oldukça değer veren bir bankadır. Çevre dostu projelerle iş birliği yapmaktan çekinmeyen Ziraat Bankası bu düşünceyi konut kredisine uyarladı. Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisi sayesinde Enerji Kimlik Belgesine sahip konutlar için en iyi faiz oranlarına sahip krediler vatandaşlara sunuldu. Böyle güzel bir kredi birçok insanda merak uyandırdı. Bu sebepten vatandaşlar Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisi hakkında bilgi almak isiyor. Vatandaşların doğru ve güncel bilgi alması maksadıyla bu yazımızda Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisi Nedir? Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisi Özellikleri Nelerdir? Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisi Başvurmak İçin Gerekli Olan Belgeler Nedir? Gibi soruların cevaplarını en ince ayrıntısına kadar açıkladık.

Emekli, Memur ve Maaşlı Çalışanlara Yeşil Ev Konut Kredisi

Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisi Nasıl Alınır? gibi soruları sormadan önce Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisinin ne olduğu tam olarak bilinmesi gerekir. Öncelikle Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisi neden oluşturuldu bundan başlayalım. Küresel ısınma, iklim değişikliği, doğal afetler ve birçok etken tüm dünyada şirketlerin enerji verimliliği yüksek çevre dostu projelere destek olmasını neredeyse mecbur kıldı. Bu yüzden şirketler kendilerini ilgilendiren kategorilerde çevre dostu projelere destek olmaya başladı. Ziraat Bankası ise bu desteği konut kredilerinde yaparak göstermeyi seçti. Bunun sebebi ise konutlarda enerji verimliliğinin var olabilmesi için maddiyatı yüksek harcamalar yapılması gerektiğidir. Bu harcamaların yapılabilmesi için ekstra para gerektiğinden  ülkemizde oldukça fazla konut çevre dostu değildir. Ziraat Bankası, Yeşil Ev Konut Kredisi sayesinde çevre dostu enerji verimliliği yüksek konutların sayısını arttırmayı hedeflemektedir.

Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisi Özellikleri Nelerdir?

Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisi özellikleri bakımından diğer konut kredi çeşitlerine benzese de kendini farklı kılacak özelliklere sahiptir. Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisi özellikleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisi sadece Enerji Verimlilik Belgesine sahip A ve B sınıfı konutlar için kullanılır.
  • Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisi kullanılmak istenen konutun ekspertiz değerine göre belirli oranlarda kullanılmaktadır. Bu oran ekspertiz değeri 500.000 TL ve altı olan konutlarda %90, ekspertiz değeri 500.000 TL ve üstü olan konutlarda ise %80 olacak şekilde belirlenmiştir.
  • Ziraat Bankası, Yeşil Ev Konut Kredisi kullanılacak konutun üzerine ipotek talep etmektedir. Ziraat Bankası gerekli bulduğu durumlarda buna ilaveten isteklerde bulunabilmektedir.

Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisi Başvurmak İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?

Ziraat Bankası’nın enerji verimliliği arttırmak için oluşturmuş olduğu Yeşil Ev Konut Kredisine başvuru yapmak oldukça basittir. Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisine başvuru yapmak isteyen kişiler başvuru işlemini en yakın Ziraat Bankası şubesinden gerçekleştirebilirler. Peki Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisi için gerekli olan evraklar nedir? Bu evraklar aşağıda yer aldığı gibi sıralanabilir;

  • Ziraat Bankası’nın şubesine gidildiğinde başvuru yapmanız için size verilen form.
  • Üzerinde fotoğrafınızın olduğu yeni Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, güncel olarak kullanmış olduğunuz pasaport veya güncel olarak kullanmış olduğunuz sürücü belgesinden herhangi biri başvuru sırasında yanınızda mutlaka bulunması gerekmektedir.
  • Düzenli bir gelire sahip olduğunuzu gösteren gelir belgesi.
  • Krediyi kullanmak istediğiniz konutun tapusunun bir fotokopisi.

Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisine başvururken kesinlikle yanınızda olması gereken evraklar yukarıda yazdığı gibidir. Bu belgelere ilaveten bazı özel durumlarda şube yetkilileri sizlerden ekstra evrak talebinde bulunabilir.

Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisine Nasıl Başvurulur?

Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisine başvurmanın sadece tek bir yolu vardır. Ziraat Bankası’nın bu özel konut kredisine sadece size en yakın Ziraat Bankası şubesine giderek başvurabilirsiniz. Sizlerde Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisi için gerekli olan belgeleri toplayıp en yakın Ziraat Bankası şubesine giderek başvurunuzu hemen gerçekleştirebilirsiniz.