Orta Yaş Grubu İçin İş Bulmak Zor mu?

Orta yaş grubu içerisinde yer alan kişiler için iş bulmak, genç bireylere göre daha zor olacaktır şeklinde düşünülmektedir. Fakat bu düşünce, kimi zaman doğru olmayabilir.

40 yaş civarında olan kişilerin iş deneyimleri, yetkinlikleri ve iş bilgisi, genç bireylere göre daha fazladır. Bu nedenle iş ararken zorlanmayabilirler.

Fakat bu kişilerin açık iş pozisyonlarına tercih edilmemesinin sebebi, başvuru sırasında yapılan hatalardır. Bu hatalar iş arama sürecinin zorlaşmasına ve uzamasına sebep olmaktadır.

Yapılan araştırmalara göre orta yaş grubu içerisinde yer alan bireylerin iş arama süreçler, genç gruba göre iki kat uzun sürmektedir.

Bunun sebebi ise dikkatsizlik sonucu yapılan başvuru ve özgeçmiş hatalardır. Orta yaş grubu bireylerin iş ararken özgeçmişlerini sürekli olarak güncel tutması gerekir.

Özgeçmişlerinde detaylar bulunmalı ve karmaşık bilgiler olmamalıdır. Mutlaka başvuru yapılan pozisyonla ilgili deneyimlere yer verilmelidir.

Sosyal medya hesapları aktif hale getirilmeli, buradaki bilgiler güncellenmeli ve günümüz toplum trendlerine uyum sağlanmalıdır. Aksi takdirde istenilen iş pozisyonu için iş bulmak daha zor olacaktır.

Özgeçmişin çeşitlendirilmesi gerekir. Aranan iş pozisyonuna uygun bir özgeçmiş oluşturulması orta yaş grubu için önemli bir detaydır. Çünkü çok fazla deneyim ve yetkinlik söz konusudur.

Başvuru kabul edildiği takdirde mülakatlarda daha dikkatli olunmalıdır. Deneyim her ne kadar fazla olsa da dinamik görünüm önemlidir. Orta yaş grubu için en negatif durum sürekli iş değiştirilmesidir.