QNB Finansbank Minik Eller Kod Yazıyor ile Ödül Aldı

QNB Finansbank, bu yıl beşincisi düzenlenen TSPB Piyasa Ödülleri’nin ödüllerinden almaya hak kazandı. Özel ödülü ‘Minik Eller Kod Yazıyor’ projesiyle alan banka gururlu olduklarını dile getirdi.

Banka ödülünü, Minik Eller Büyük Hayaller Kurumsal Sosyal Sorumluluk platformu kapsamında faaliyetlerini sürdürerek Toplumsal Değer kategorisinde özel ödülün sahibi oldu.

Bankanın İletişim ve Müşteri Deneyimi Ofisi Direktörü olan Armağan Engel, “QNB Finansbank olarak topluma katkı sağlamak amacıyla 2015 yılında yaptığımız çalışmalarımızın odağını çocuklar olarak belirledik ve ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ kurumsal sosyal sorumluluk platformunu kurduk. 5 yıldan bu yana çocukların yenilikçi, yaratıcı, analitik, güvenilir, teknolojik, çözümcü, farklı düşünen ve pozitif kişilik özelliklerine sahip olmaları hedefiyle; onları geleceğe hazırlamak amacıyla matematikten kodlamaya, kültür-sanattan eğitime kadar birçok alanda proje gerçekleştiriyoruz. 2015’ten bu yana 2 binden fazla gönüllü finansçımızın da katılımıyla bu projeler ile Türkiye genelinde 530 binden fazla çocuğumuza ulaştık. Bu sayı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu yıl bu ödülü bu hedeflerle hayata geçirdiğimiz Minik Eller Kod Yazıyor projesiyle kazandık. Çok gururluyuz.” diyerek düşüncelerini açıkladı.

Banka, 2015 yılı itibarıyla öncülük ettiği kod yazma eğitimlerine, 2019 yılının mart ayından bu yana “Minik Eller Kod Yazıyor” projesini Habitat Derneği’yle birlikte sürdürüyor. 8 ile 14 yaş arası çocuklar, MIT (Massachusetts Institute of Technology) tarafından geliştirilmiş lisanslı kodlama programlarından biri olan Scratch ile eğitim veriyor. Eğitim sonrasında gerçekleştirilen Scratch Cup yarışması ile çocuklar ödül kazanıyorlar. Minik Eller Kod Yazıyor Projesi bu tarihe kadar yaklaşık 23 bin çocuğa ulaşmış bulunuyor. Toplamda 154 bin 184 saat kodlama eğitimi verilmiştir.