Wells Fargo Lawrence Kia’daki Araç Kredi Başvurularını Askıya Aldı

Wells Fargo, Lawrence Kia’da bulunan araç kredisi başvurularını askıya aldı. Lawrence Kia’nın kredi verenlere yönelik yüzlerce sahte başvuruda bulunabileceğini açıklayan banka, soruşturma kapsamı nedeniyle tüm başvuruların askıya alındığını belirtti.

Yerel bir araba kiralama ve satış şirketi olan Lawrence Kia’nın böyle bir soruşturmaya maruz kalması nedeniyle Kia – Mitsubishi olan iş ilişkisinin araştırılması istendi. Şirketin yüzlerce kişiye sahte hesap oluşturup başvuru sunmuş olabileceği düşünüldüğü bildirildi. Konuya yönelik olarak eski bir şirket çalışanı olan Sasha Jefferson, “Çok üzüldüm, bu stresli.” dedi.

Wells Fargo 5 Aralık’ta Mektup Göndermişti

Şirketin geçtiğimiz yıl araç kredisi başvurularında aylık gelirini 3 bin 103 $’dan 4 bin 403 $’a yükseltmiş olması da dikkat çeken detaylar arasında yer aldı. Şirkete kredi sağlayan Wells Fargo, müşteri şikayetleri doğrultusunda da soruşturma başlatılmasını istedi. Soruşturma için gerekli mektup 5 Aralık tarihinde gönderilmişti. Mektup içerisinde, “Bu deneyimin uygun taraflarla paylaşılacağını ve bunun uygun bir şekilde ele alınacağını temin etmek istiyoruz” ifadeleri yer almıştı.

Wells Fargo Temsilcisi Julie Fogerson tarafından gönderilen bir e-postada ise şu cümleler yer aldı:

“Bu durumla ilgili araştırmamız devam ediyor ve bu bayilikten başvuru kabul etmeyi askıya aldık. Oto kredisi verdiğimiz tüketicilerin araçlarını satın aldıkları bayilerde iyi deneyime sahip olmaları bizim için önemlidir. Herhangi bir tüketiciden geri bildirim aldığımızda, durum böyle olmadığını, araştıracağımızı ve araştırmamız tamamlanıncaya kadar bayilikle iş yapmayı askıya alabileceğimizi varsayalım. Bayiliğin bayi ilişkileri anlaşmamıza uygun hareket ettiğini tespit edersek bayi ile birlikte çalışarak tüketiciye doğru olanları yaparız ve bazı durumlarda artık bu bayilikle iş yapmayız. “