Santander ATM’sini Dolandıranlar Aranıyor

Sosyal medyaya yayılan bir video dolandırıcılığa neden olmuş olabilir. Çünkü videoda Santander Bank’ın ön ödemeli banka kartlarını kullanarak, sistem aksaklığından faydalanmayı göstermişler. Staten Adası’nda gerçekleşen olayla, New York ve New Jersey’de gerçekleşen hırsızlıklarla ilgili olduğunu düşünüyorlar.
Santander Bank şubesi ATM’lerinde gerçekleşen olaylarla ilgili NYPD Komiser Yardımcısı açıklama yaptı. ATM’den bir miktar para çekildikten sonra Tottenville’deki  banka dolandırıcılık raporu paylaştı. Bu rapor 15 Ağustos 2020 tarihinde saat 09:00’da gerçekleşti.
18 ağustosta ise 1320 Hylan Blvd’de bulunan Santander Bank’dan cevap geldi. Bu olayın tüm şehri etkileyeceğinden şüpheleniyorlar.
Henüz bu iki olayından suçluları bulunamadı. Ayrıca polis 18 ağustosta çatışma çıktığını ve banka yanında bulunan şarküterinin camının kırıldığını bildirdi. Bu da failler arasında anlaşmazlığın olabileceği anlamına taşıyor.
Hylan Bulvarı’nda ve New Dorp’taki Ebbitts Caddesi’nde başka bir banka şubesinin yakınında terk edilmiş birden fazla araç bulundu.
Şirket sözcüsüne yaptığı açıklamada bu durumun Staten Island’da büyük bir insan avına yol açtığını belirtti. Bazı ATM’lerin de kapatıldığını bildirdi.