SBM Bank India Bankacılıkta Amazon Olmak İstiyor

Yabancı sermayeli bankalar içerisinde yer alan SBM Bank India, 2018 yılında Merkez Bankası’ndan bankacılık hizmetlerini gerçekleştirmek adına yürütme lisansı almıştı. Bu lisansın alınmasından 1 yıl sonra faaliyete geçen banka, uzun bir dönem şube modelinde çalışmalarını yürütmüştü. Singapur DBS Bankası ile iştiraklerini gerçekleştiren bankanın, Umman ve Kore’den de lisans beklediği açıklandı.

Hindistan’ın ilk yabancı bankası olan SBM Bank India, temel bankacılık hizmetlerinin yanı sıra, tüm işlemlerini dijital olarak müşterilerine sunmak istiyor. Böylelikle bankacılık sektörünün Amazon’u olmayı hedefliyor.

Genel Müdür Rath Açıklama Yaptı

Bankanın Genel Müdürü olan Sidhart Rath, konuya yönelik olarak açıklama yaptı. Rath açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Geleneksel bankacılık yöntemini yapmayacağız. Hindistan için benzersiz bir şekilde geliştirilmiş, Amazon veya Flipkart gibi bir finansal pazar olmak istediğimiz ve sadece kendimizi geleneksel anlamda borç veren olmakla sınırlamadığımız bir dijital strateji uyguluyoruz.

Her finansal hizmeti banka olarak değil, dijital platformumuz aracılığıyla sunacağız. İstediğimiz şey, startup’ların ve fintech’lerin vb. İşi bizim için yaptığı bir açık mimari bankacılık.Bu, başka hiçbir yerde böyle bir şeyi denemediğimiz kadar benzersiz bir şey. Kısacası, bir teknoloji platformu olacağız, ancak hiçbirini kendi başımıza inşa etmeyeceğiz ”diyen Rath,“ Hizmetlerin bizim adımıza teknoloji ortaklarımız tarafından sunulacağı gerçek bir dijital banka olacağız. Ancak ağı kurmayacağız, bunun yerine bir Amazon bankacılığı yapacağız.”