Şekerbank ile Türkiye Noterler Birliği Arasında Yeni Anlaşma!

Şekerbank ile Türkiye Noterler Birliği arasında imzalanan yeni bir anlaşma sonrasında noterlik dairelerinin tamamında ödemelerin POS cihazı ile yapılması için gerekli çalışmaların tamamlandığı belirtildi. Anlaşmanın sonucunda noterler Türkiye’de ilk kez banka kartı ve kredi kartı ile ödeme alabilecekler.

Şekerbank tarafından atılan bu adım sonrasında pek çok ödeme işleminin noterlik binalarında çok daha hızlı şekilde tamamlanması bekleniyor. Türkiye’de bulunan noter binalarında daha önce hiç kredi kartı ya da banka kartı ile ödeme kabul edilmiyordu. Anlaşma ile birlikte bir ilke imza atılmış oldu. Bunun sonucunda anlaşmada yer alan tek özel banka ise Şekerbank olarak belirlendi.

Bu çalışma noterlerin iş süreçleri için olumlu bir adım olarak değerlendiriliyor. Vatandaşlar da ödemelerini sorunsuz ve hızlı bir şekilde tamamlayabilecekler.

Şekerbank Perakende ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Tuğbay Kumoğlu, anlaşmanın imza töreni sırasında önemli değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalarında ‘Şekerbank, noterlik binalarında banka ve kredi kartı ile ödeme yapılması yönünde bir süredir sürdürdüğü altyapı çalışmalarını tamamladı. Bu konuda çalışma yapan ilk banka olmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye Noterler Birliği ile aramızda gerçekleştirdiğimiz POS sistemleri anlaşması sayesinde gerçekleştirebileceğimiz daha pek çok yeni çalışmanın da altyapısını hazırlıyoruz’ dedi.