Şekerbank ve Trakya Birlik’ten Çiftçilere Özel Hasat Kart

Şekerbank ve Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, “Hasat Kart” protokolü imzaladı. Banka protokolle çiftçilerin tarımsal girdi ihtiyaçlarını nakit sıkıntısı çekmeden Hasat Kart ile 6 aya varan vade ve sıfır faiz seçeneği sundu.

Protokol, Şekerbank KOBİ, Perakende ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Tuğbay Kumoğlu ile Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün ve Trakya Birlik Genel Müdürü Hakan Çalen arasında gerçekleşti.

Protokol kapsamında, Şekerbank’ın çiftçi müşterilerine özel olarak sunduğu Hasat Kart ile Trakya Birlik’e bağlı kooperatiflerden tohum, gübre, zirai ilaç gibi tarımsal girdi ihtiyaçlarını karşılacak. Ayrıca Hasat Kart kullanıcıları 6 aya varan vade ile sıfır faiz seçeneğini kullanabilecek. Ödemelerini ise hasat zamanı yapabilecek.

Tuğbay Kumoğlu: “Çiftçilerimize destek olmak için bütün kooperatiflerine kapımız açık”

Şekerbank KOBİ, Perakende ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı olan Tuğbay Kumoğlu, Hasat Kart ile çiftçilerin her türlü finansman ihtiyaçlarını karşılamaları için gerekli imkanları sunduklarını belirtti.

Kumoğlu “Amacımız çiftçilerimizin ekim dönemlerinde nakit sıkışıklığını Hasat Kart’ımız ile çözerek, ödemelerini hasat zamanı yapmalarıdır. Bankamızın kuruluş misyonu gereği, tarıma ve çiftçilerimize her zaman destek olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bu protokol ile de bütün kooperatiflerimize kapımız açık” dedi.

Çiftçilerin Gelirleri Güvende

Şekerbank’ın çiftçilere özel sunulan Hasat Kart ile tedarikçi firmalara da Hasat POS kullanım imkanı sağlanacak. Bu sayede çiftçilerin nakit akışları düzenli hale gelecek ve satış hacmi artacak. Kazançlarını da olumlu yönde etkileyecek olan Hasat Kart’ta, tarım sigortası ödeme özelliği de bulunuyor. Özellik sayesinde olası riskler karşısında tarım üretimi ve çiftçilerin gelirleri güvence altında oluyor. Ayrıca tarım sigortasının yarısı devlet tarafından karşılanacak. Geri kalan kısmı ise Hasat Kart ile ödenebilecek.

Hasat Kart kullanan çiftçiler 24 saat boyunca Şekerbank, diğer banka ve PTT ATM’lerinden nakit para çekebilecek, borçlarını ise en yakınlarındaki PTT şubelerinden ödeyebilecekler.