Seminerlere Katılmak Neden Önemlidir?

“Seminer” kelimesi, Fransızca kökenli olmakla birlikte, bilgi vermek ve bu bilgiler hakkında tartışmak amacıyla yapılan toplantılar anlamına gelmektedir. Üniversitelerde ön lisans, lisans ve yüksek lisans eğitimi gören öğrenciler, genel olarak iş alanlarında yapılan seminerlere katılmaktadır. Bu seminerlerde iş alanlarının tanıtımları gerçekleştirilir.

İş alanına dair sektör tanıtımları, sektör hakkında bilgiler, sektörde yer alan eğitimciler ve mesleğin duayenleri seminerlere katılarak, öğrencilere ayrıntılı bilgiler sunarlar. Şirketler tarafından düzenlenen seminerler ise farklıdır. Şirket içerisinde yürütülen iletişim, pazarlama, halka ilişkiler, çalışan performansı, yönetim, motivasyon, marka tasarımı ya da farkındalık gibi konular esas alınır. Bir diğer seminer çeşidi ise internet ortamından gerçekleştirilen seminerlerdir. Bu eğitimler online olarak verilmekte ve çalışanların kendilerini geliştirmesi amaçlı düzenlenmektedir. Seminer sonucunda sertifika verilebilmektedir. Birçok online seminer programı ücretsiz olarak gerçekleşir. Uzmanlar tarafından hem yurtiçi hem de yurtdışı eğitimlerden faydalanabilmeniz mümkündür. Genel bilgiler edinebilir ve kişisel gelişiminize destek olabilirsiniz. Tüm bu seminerler sonucunda, katılımcıların adına sertifikalar düzenlenmektedir.

Özgeçmişinizi Doldurabilirsiniz!

Özgeçmiş bölümünüzdeki sertifikalar kısmını, bu seminerlere katılarak doldurabilirsiniz. Ne kadar çok sertifika o kadar çok gelişim ve beceri demektir. İşverenler tarafından sertifikalar bölümü incelenmektedir. Adayın, sahip olduğu sertifikalar ve çeşitleri, işe alım söz konusu olduğunda önemlidir. Adayın başvurduğu pozisyona dair eğitim bilgisi ölçülür. Seminerlere katılarak perspektiflerinizi geliştirebilirsiniz. Kariyer hedeflerinizi daha doğru bir şekilde yönetebilir, meslek ipuçlarından faydalanabilir ve kişisel gelişiminize katkı sağlayarak daha güçlü bir çalışan olabilirsiniz.