Şirket CEO’sunun Radarına Girmek İçin Ne Yapılmalı?

Yapmış olduğunuz işte çok başarılısınız, başarınızın herkes farkında fakat şirket CEO’su başarınıza henüz dikkat etmiş değil… Başarınızla onun dikkatini çekmek istiyorsunuz, fakat ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. Şirketin üst düzey yöneticisinin radarına girmek için bazı noktalara dikkat ederseniz, kariyerinizdeki hızlı adımları atmak adına önünüzde herhangi bir engel kalmaz… İşte şirket CEO’sunun radarına girmek için uygulayabileceğiniz yöntemler!

Kendinize Güvenin ama Kibirli Davranmayın

Her çalışan başarısı ile takdir toplamaktan hoşlanır. Aslında gerçek şudur ki her çalışan bir gün çok başarılı olabilmenin hayalini kurar. Bu hayalin gerçek olabilmesi için de şirketin en ast pozisyonundaki takım arkadaşınızdan, şirketin en üst düzey yöneticisine kadar herkesin bu başarıyı görmesi gerekir. Özellikle de şirket CEO’sunun bu konuda radarına girmek, zor görünebilir. Fakat etkili ama bir o kadar da basit hareketler ile bunu başarabilirsiniz.

Öncelikle, iş yerinde ve özel yaşamınızda özgüveninizin tam olmasına dikkat etmelisiniz. İş yerinde başka, ofis dışında başka bir karaktere bürünmeniz, insanların sizin hakkınızda olumsuz yargılar almasına neden olur. Bu özgüveni yaşarken, kibirden de uzak durmalısınız. Kibir ile özgüven arasındaki o ince çizgi, sizi bir anda yerle bir edebilir.

Bir CEO’nun gözünde kendinizi zayıf ve özgüvensiz düşürürseniz, bir daha bu düşüşü toparlamanız oldukça zor olur. Dolayısıyla, yaptığınız işe olan inancınızı göstermeli, kendinize duyduğunuz güveni CEO’nun fark etmesini sağlamalısınız. Örneğin, hiç kimsenin yapmak istemediği toplantı sunumu üstlenmeniz, kendinize güvendiğinizi gösteren bir hareket olacaktır.

Bu duruma ek olarak yaptığınız işte yetkinlik sahibi olmanız da oldukça önemlidir. Kişisel becerilerinize ve gelişiminize önem vermelisiniz. Kendinizi farklı olarak pek çok alanda yetiştirmeniz ve geliştirmeniz, hiç beklenmedik anlarda işinize yarayabilir. Oldukça kötü giden satış performansını öğrenmiş olduğunuz yeni becerinizle kontrol altına alırken şirket CEO’sunun övgüsünü almamanız imkansız olur…

Yenilikçi Olmak Önemlidir

Şirketler daima büyümek ve gelişmek ister. Bu büyüme ve gelişmeyi yaşamak adına da sürekli olarak yeni fikirler üretmek, bu fikirleri uygulanabilir ve sürdürülebilir hale getirerek rakiplerin dikkatini çekmek, müşterilerin bağlılığını arttırmak isterler. Günümüz toplumu içerisindeki teknolojinin gelişmesi de sürekli bir şekilde iş dünyasındaki yeniliklere ya da yeni fikirlere açık olunması gerektirir.

“Değişmeyen tek şey, değişimdir” sözünü bu nedenle hafızanızdan çıkarmamalısınız. Bir CEO’nun radarına girmek istiyorsanız her an yaşanabilecek değişimlere hazır olmanız gerekir. Aynı zamanda yenilikçi bir ruha da bürünmelisiniz. Sorunlara karşı farklı çözüm arayışları içerisinde olmanız ya da stratejik yeni çözüm yolları üretmeniz, size bilinçli bir çalışan gözüyle bakılmasını sağlar. Dolayısıyla CEO’nun da dikkatini çeker.

Üretmiş olduğunuz çözüm yolu başarıya ulaşacak diye bir şey olmadığını da kendinize hatırlatın. Bulduğunuz çözüm yolu sebebiyle başarısız olmaktan korkmayın. Büyük bir etki yaratmak istiyorsanız, büyük riskler almayı göz önünde bulundurmanız gerekir. Örneğin, başarısızlık sonuçlanacak bir proje varsa ortada, bu projeye dahil olmayı deneyin. Oldukça zor bir projede yer almak adına gönüllü bir çalışan olmanız ve yapabilirseniz bu projeyi başarılı hale getirmeniz hem CEO’nun hem de diğer yöneticilerin ilgisini ve dikkatini çekecektir.