S&P Türkiye’nin Notunda Değişiklik Yapmadı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan S&P, bir süre önce Türkiye’nin kredi değerlendirme raporunu açıklayacağını belirtmişti. Uzun zamandır beklenen rapor açıklandı. Türkiye’nin B+ seviyelerinde olan kredi notunun yine aynı seviyede kalmasına karar verildi. Kredi notu ve görünümü konusunda bir değişiklik yapılmadığı belirlendi. Türkiye’nin ‘durağan’ seviyesinde bulunan görünümünde de herhangi bir değişiklik yapılmadığı belirlendi.

Standard and Poors tarafından Türkiye’nin büyüme hedefleri konusunda bazı değerlendirmeler yapıldı. Türkiye’nin bu yıl yüzde 3.5 oranında, gelecek yıl ise yüzde 3.3 oranında bir büyümenin yaşayacağı tahmin ediliyor. Enflasyon tahminlerinde ise bu yıl için yüzde 11.3, gelecek yıl için ise yüzde 9 seviyelerinde gerçekleşeceği düşünülüyor.

En son 2019 yılında yapılan değerlendirmelerde de Türkiye’nin kredi notu ve görünümünde herhangi bir değişikliğe gidilmediği belirlenmişti. En son 2018 yılında yapılan değerlendirmelerde Türkiye’nin ‘BB’ seviyelerinde olan kredi notunun ‘BB-‘ seviyelerine indirilmesine karar verildi. Görünümü ise ‘Durağan’ olarak belirlendi.