Emlak Katılım Bankası 40 Şube Daha Açacak

Türkiye Emlak Katılım Bankası yeni yılda büyüme hedeflerini açıkladı. Bankanın on ikinci şubesi Adana’da açılmış oldu. Adana şubesinin açılışı için bir tören düzenlendi. Bu törene banka yönetim kurulu başkan vekili Abdullah Erdem Cantimur’da katılım gösterdi.

Törende yapılan açıklamalarda bankanın köklü bir kuruluş olduğunun altı çizildi. 2001 yılında bankanın oldukça karlı bir sistem içerisinde olmasına rağmen sadece tek bir gecede IMF’ye verilen bir söz doğrultusunda kapatılmasından dolayı yıllarca kapalı kalmıştı. Bankanın tüm mal varlığı Ziraat Bankası’na devredildi. Yıllar sonra bankanın yeniden açılması büyük dikkat çekmişti.

2020 yılı içerisinde EmlakBank’ın 40 yeni şube açması bekleniyor. Devlet bankası olmakla birlikte yeniden açılırken devletten herhangi bir yardım almadığı öğrenildi. Çok kısa bir süre içerisinde 11 şubesi bulunan ve on ikinci şubesini yeni açan bankanın yıl sonuna kadar farklı şehirlerde hizmet vermek üzere toplam 40 şube açacağı belirlendi. 2019 yılının Mart ayında yeniden faaliyete geçen banka çok kısa sürede aktif büyüklüğünü 9 kat artırmış oldu. Bankanın bundan sonraki dönemlerde de daha iyi yerlere gelmesi için çalışmalar devam edecek. Konut sektörü ve diğer sektörlerinde içinde bulunduğu pek çok çalışma için bankanın kaynak sağlaması ve üzerine düşen tüm görevi yerine getirmesi bekleniyor.