TBB Deprem Bölgesindeki Vatandaşlara Kolaylık Talebi!

Türkiye Bankalar Birliği tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Elazığ’da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen deprem sonrasında, depremden zarar gören ve mağduriyet yaşayan vatandaşların, ekonomik açıdan daha büyük sorunlar yaşamasını engellemek için bankaların gerekli anlayışı göstermelerini istedi.

Ödeme günleri geçen ve geciken banka müşterilerinin, deprem sonrasında yaşamış oldukları mağduriyet sebebiyle ödeme güçlerinin olumsuz etkilenmesinden dolayı çeşitli finansman olanaklarının sağlanması gerektiğinin altı çizildi. Bankaların konu hakkında gerekli hassasiyetleri göstermeleri için üyelere bazı tavsiyeler verdi.

Türkiye Bankalar Birliği tarafından yapılan açıklamalarda ‘Deprem bölgesinde yaşanan mağduriyetin ardından, bankaların bölgede bulunan müşterilerine kredi ve kredi kartı borçlarının ödemelerinde çeşitli kolaylıkların sağlanmasını ve bu konuda finansman desteğinin verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Deprem felaketinin yaşandığı bölgede, hesabı bulunan müşterilerin kredi risk, kredi ödeme, senet ve çek işlemlerine yönelik bildirimlerin, Risk Merkezi mücbir hal düzenlemeler çerçevesinde yapılması için gerekli hassasiyetlerin gösterilmesini istediğimizden dolayı üyelere gerekli olan tüm bilgilendirmeleri yaptık. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyoruz. Felaketten yaralı kurtulan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Tüm ülkemize ve bölgemize çok geçmiş oldun’ dendi