Garanti BBVA Cinsiyet Eşitliği Endeksine Girdi!

Garanti BBVA kadınların çalışma hayatı içerisinde güçlenmesi ve erkeklerle aynı şartlara sahip olması için yaptığı çalışmaların neticesinde, Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’ne 4. kez girmeye hak kazandı.

İlk kez 2016 yılında finans sektörünü hedef alan ve sonrasında enerji, sağlık, teknoloji gibi çeşitli alanlarda da devam eden, 42 ülke ve 325 şirket katılımı ile gerçekleşen ve kadınlara çeşitli fırsatlar sunmayı amaçlayan çalışmaların değerlendirmeye alındığı Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi 2020 sonuçları açıklandı. Garanti BBVA bu süreçte 4. Kez endeks içerisinde yer almayı başardı. Şimdilerde 11 farklı sektörde değerlendirmeler yapılıyor. Türkiye’den endekse giren iki şirketten biri olması Garanti BBVA için son derece gurur verici olarak değerlendirildi.

Endekste yer alan şirketlerin belirlenme sürecinde; cinsiyete dayalı önyargıların yıkılması için yapılan eğitimler, kadın yönetici adaylarına mentorluk imkanlarının verilmesi, karar verici pozisyonlarda ve terfi süreçleri içerisinde kadın ve erkeklere eşit hakların sağlanması gibi çalışmaların yapılıp yapılmadığına bakılıyor.

Endeks içerisinde yer alan Garanti BBVA’nın Genel Müdürü Recep Baştuğ konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalarında, ‘Garanti BBVA olarak, ekonomik ve toplumsal kalkınma için büyük önem taşıyan Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde 4. Kez yer aldığımız için son derece mutluyuz. Kadınların ekonomik sürece olan katkılarının altını çizmek ve ülkemizin ismini bu platformda duyurmak bizim için çok önemliydi’ dedi.