Tembel Çalışanlarında Başarılı Olduğunu Gösteren Özellikleri

“Basit bir adamın elinden geleni yapmaya çalışması, zeki bir adamın tembelliğinden çok daha değerlidir. – Alain”

Modern teknolojinin getirdiği negatif durumlardan biri de tembelliktir. Fakat kimi büyük şirketler tembel çalışanları işe almak ister. Örneğin Bill Gates kendisi ile yapılan bir röportajda, “Her zaman en tembel insanları işe alırım çünkü tembeller çok karışık işleri bile en kısa yoldan yaparlar.” demiştir. Tembel çalışanlarında başarılı, üretken, verimli ve yüksek performanslı olduğunu gösteren özellikleri bulunmaktadır.

Genel olarak tembel kişiler, toplum içerisinde eleştirilmektedir fakat unutulmamalıdır ki tembel insanlar daima daha üretken ve verimli olurlar. Bunun sebebi, işlerini, sorumluluklarını basit yoldan hızlı bir şekilde halletme çabasında olmalarından kaynaklanır. Peki tembel çalışanların başarılı olduğunu gösteren özellikler nelerdir?

Kendileri Gibi Olurlar

Tembel olan insanların en net özelliği kendileri gibi olmalarıdır. Gerek iş yaşamında gerek kişisel yaşamlarında kendilerini farklı biri gibi göstermeye çalışmazlar. Çünkü tembellik demek rahat olmak demektir. Bu nedenle gidecekleri iş görüşmesinde, toplantıda ya da sunumda kendileri gibi davranmaktan çekinmezler. Bu onlar için artı bir özelliktir. Elbette heyecanlanabilirler fakat normal bir insana göre bu heyecanlarını kontrol altında tutma konusunda daha başarılı olurlar.

Kendilerinin tembel olduğunu kabul ettikleri takdirde, kim olduklarını da bilirler. Kişisel gelişimleri açısından bu yönleri ile bir adım öne geçerler. Çünkü tembel olmalar, düşüncelerini, hobi alanlarını ve ilgi duydukları alanları kontrol altında tutmaları demektir. Ayrıca kendilerini yargılama ve sevme konusunda da oldukça başarılıdırlar. Çünkü tembellik negatif bir özelliktir ve bunun bilincinde olurlar. Tüm negatif ve zayıf yönlerini bilir, sahiplenirler. Normal insanların objektif bir şekilde kendilerini yorumlaması zor olsa da bu durum onlar için oldukça basittir.

Daha Verimli ve Yaratıcı Olurlar

İşlerin ve sorumlulukların her zaman için kolay bir şekilde yapılmasını düşündükleri için oldukça pratik bir zekaya sahip olurlar. Hem zamandan tasarruf etmek isterler hem de yorulmak ya da uzun süreler boyunca bir iş ile uğraşmak istemezler. Bu nedenle verimlilik konusunda diğer çalışanlara göre ön plana çıkabilirler.

Dolayısıyla bu özellikleri beraberinde yaratıcılık becerilerinin gelişmesini sağlar. Yeni ve ilham veren tüm fikirlere, eylemlere açık olurlar. Bunun sebebi, yeni pratik yollar keşfetmek ve yeni stratejiler üreterek kendileri için kolay çözümler bulmalarını sağlamaktır. Zamandan ettikleri her tasarruf, onlar için önemlidir.

Bütünü Küçük Parçalarla Oluştururlar

Her zaman için iş hayatında başarılı olan kişilerden şöyle bir cümle duyabilirsiniz, “Başarılı olmak istiyorsan adım adım ilerlemelisin.”. Bu cümle her ne kadar klişe olsa da gerçektir ve tembel insanlar adımlarını küçük küçük atarlar. Bunun sebebi, büyük işler altına girip fazladan sorumluluk almak yerine küçük planlar yaparak meşgul olma durumlarını azaltmak istemeleridir. Küçük küçük adımlarla ilerlemek, bireyin daha üretken olmasını sağlar ve dolayısıyla üstlenilen görevlerde parçalar birleştirildiğinde daha başarılı oldukları görülür. Küçük adımlar atmaları, sorun ve engellerin önüne daha çabuk geçmelerini de sağladığı için tüm projeleri sağlam bir temele dayanır. Dolayısıyla, sürdürülebilir bir başarı da elde ederler.