Türkiye İş Bankası Arkeolojik Çalışmaları Desteklemeye Devam Ediyor

Cumhurbaşkanlığı tarafından 2020 yılının “Patara Yılı” ilan edilmesi ile Likya Birliği’nin başkenti olan Patara antik kentinde çalışmalar devam ediyor.

Uzun ömürlü projelere destek veren Türkiye İş Bankası iştiraklerinden Şişecam  ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) 2016 yılından beri Patara Antik Kenti’nde yapılan kazı çalışmalarına destek veriyor.

Yapılan kazı çalışmalarına İş Sanat Genel Müdürü Zuhal Üreten, İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Bülent Yumuşaker ziyaret gerçekleştirdi.

Antalya Kaş ilçesinin Kalkan beldesi yakınlarında bulunan Likya Birliği ve Eyaleti’nin başkenti Patara’da, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 1988 yılında Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Bölümü kurucusu Prof. Dr. Fahri Işık başkanlığında başlamıştır. 2009 yılından bu yana ise Prof. Dr. Havva İşkan Işık başkanlığında devam ediyor.

Bilimsel kazı çalışmaları, sadece arkeologlarla birlikte yapılmıyor. Nümizmatik, epigrafi, jeofizik, jeoarkeoloji, restorasyon, antropoloji, mimarlık ve su yapıları mühendisliği gibi farklı bilim dallarından de oluşan bir ekip arkeologlara eşlik ediyor.

Türkiye İş Bankası, Patara dışında Teos, Zeugma, Nysa ve Kaman/Kalehöyük’teki arkeolojik çalışmalara da destek veriyor.