Akbank SPK Lisanslı İç Kontrol Uzmanı Arıyor!

Akbank SPK Lisanslı İç Kontrol Uzmanı Arıyor!

Akbank tarafından yayımlanan yeni iş ilanı doğrultusunda, İstanbul ilinde görevlendirilmek üzere “İç Kontrol Uzmanı” arandığı belirtildi. Bankanın adaylarda aramış olduğu ilk kriter ise SPK Lisansı olarak vurgulandı. Başvuru yapmak isteyen adayların İstanbul’da ikamet etmesi ya da edebilecek düzeyde olması da gerekiyor.

SPK Lisansı Nedir?

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından düzenlenen sınava giren ve bu sınavdan başarılı bir şekilde ayrılan kişilere SPK Lisansı verilmektedir. Bu lisans, sermaye piyasası alanında ihtisas personeli, yönetici, türev araçlar personeli, değerleme uzmanı, kredi derecelendirme uzmanı ve kurumsal yönetim derecelendirme uzmanı olarak çalışmak isteyen kişilerin sahip olması gereken belgelerden biridir.

Bu belge ile birlikte personeller,  mesleki yeterliliklerini kanıtlamaktadır. Aynı zamanda SPK alanındaki bilgi ve tecrübelerini belgelemektedir.

Akbank İç Kontrol Uzmanı Nedir? Ne İş Yapar?

Akbank tarafından yayımlanan iş ilanına göre “İç Kontrol Uzmanı” olarak kurum içerisinde görev almak isteyen personellerin öncelikle kuruma ait şube ve genel müdürlük birimlerinde “iç kontrol faaliyetlerini” ilgili iç ve dış mevzuata uygun bir şekilde düzenlemesi, kontrol etmesi ve denetlemesi gerekmektedir.

Personeller, faaliyetlerin uygun bir şekilde yerine getirilip getirilmediğine dikkat etmeli, kurallara ve sınırlamalara uyulup uyulmadığını kontrol etmelidir. Kurum içerisindeki faaliyetlerin işleyişi ile ilgili tüm kontrol sistemlerini her yönüyle değerlendirmelidir. Yapılan değerlendirmeler, İç Kontrol Başkanlığı’na raporlanmalıdır.

Akbank İç Kontrol Uzmanı Başvuru Şartları

İç Kontrol Uzmanı olarak banka içerisinde yer almak isteyen adayların aşağıdaki kriterlere uyum sağlaması gerekmektedir:

  • Tercihen bankaların iç kontrol ya da teftiş birimlerinde en az 2 maksimum 4 yıl deneyimli olmak
  • Analitik düşünme biçimine sahip olmak
  • Sorgulayıcı olmak
  • Seyahat engeli bulunmamak
  • Tercihen profesyonel mesleki sertifikalara (CIA, CFE, CFSA, SMMM) ve/veya SPK Lisanslarına sahip olmak

Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Banka tarafından yayımlanan ilanda son başvuru tarihi belirtilmemiştir. Başvuru yapmak isteyen kişiler, aşağıdaki link üzerinden özgeçmişlerini bankaya iletebilmektedir. Akbank İK Yetkilileri tarafından adaylara gerekli bilgilendirme sağlanacaktır.

https://www.linkedin.com/jobs/view/2828068428/