Uluslararası İş Güvenliği Ödülünü Garanti BBVA Kazandı!

British Safety Council tarafından düzenlenen, International Safety Awards (Uluslararası İş Güvenliği Ödülleri) sahibi Garanti BBVA oldu. Bu ödülü Türkiye’de alan ilk ve tek banka olarak, Pendik’te bulunan genel müdürlük binasındaki başarısı ile tarihe geçti.

İş sağlığı ve güvenliği konusunda gerçekleşen bu önemli başarı sayesinde üst yönetim liderliği, kurumsal yaklaşım gibi konularda da değerlendirilmeye hak kazanmış oldu.

 Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı olan Didem Dinçer Başer, ödül ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamasında,  British Safety Council gibi bağımsız ve önde gelen bir kuruluştan ödül almanın  mutluluk verdiğini ayrıca çalışanlarına, iş verenlerine, müşterilerine ve toplum sağlığına ve güvenliğine öncelik verdiklerini dile getirdi.

Korona virüs döneminde sağlığın ve güvenliğin bir kez daha ne kadar önemli olduğunu gördüklerini, çalışma sürecini de kesintisiz bir hizmet ile devam ettirdiklerini bildirdi. Hizmetleri esnasında çalışanlarının, onların ailelerinin ve toplumun güvenliğinin ilk sırada olduğunu da vurguladı.

Başer, Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığınca belirlediği önlemlere ek önlemler aldıklarını ve özveri ile uyguladıklarını da dile getirdi. Bankanın İş Sağlığı ve Güvenliği ekibinin öncü adımlar attığını ve sağlıklarını yakından takip ettiklerini de vurguladı.

Her gün tüm çalışanlara envanter göndererek sağlıklarını takip ettiklerini ve riskleri en aza indirmek için dijital kanalları önceliklendirdiklerini de ekledi. Bu süreçte 20 yılı aşkın süredir dijitalleşme yatırımlarının ve teknoloji konusunda geliştirilmiş altyapının yararını gördüklerini ve başarı ile yönettiklerini belirtti. Başer, son olarak Garanti BBVA adına sektöre bir çok konuda liderlik etmenin gurur verici olduğunu belirtti.