VakıfBank Entegre Yönetim Sistemini Kurdu

VakıfBank Entegre Yönetim Sistemini Kurdu
VakıfBank Entegre Yönetim Sistemini Kurdu

VakıfBank, uluslararası standartlarda yönetilen kurumlar için olmazsa olmaz olarak nitelendirilen bazı sertifikalar almayı başardı.

Uluslararası standartlarda yönetilen kuruluşlar için şart niteliği taşıyan bazı sertifikalar, Vakıfbank tarafından alındı. Bu bağlamda ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikaları alındı. Bunun yanı sıra ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi sertifikası da alındı. TÜV-SÜD tarafından gerçekleştirilen Entegre Yönetim Sistemi denetimleri de böylelikle başarıyla tamamlanmış oldu.

Türkiye’de İlk

Banka, Türkiye’de Entegre Yönetim Sistemi’ni kuran ilk banka olmayı da başardı. Bu kapsamda Vakıfbank, hem çevresel hem de yönetimsel performansını günden güne yükseltmeye devam etti. Bankanın elde ettiği Entegre Yönetim Sistemi’ni kurma başarısı, Türkiye’de de ilk olmalarını sağladı.

Vakıfbank, genel anlamda bankacılık faaliyetlerini uluslararası sürdürülebilirlik standartları kapsamında devam ettirmeyi amaçlıyor. Bu bağlamda da kalite, çevre ve güvenlik alanlarında denetimleri tamamlama konusunda Entegre Yönetim Sistemi büyük bir önem taşıyor. Bütünsel bir sürdürülebilirlik yaklaşımı adına çok önemli bir yere sahip olan sistem, bankanın elde ettiği bir başarım oldu.

2017’de Başladılar

Vakıfbank, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi sertifikasyonu sayesinde kaliteyi artırma çalışmalarına 2017’de başlamıştı. Müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesini artırmayı amaçlayan banka bu kapsamda 4 yıldan bu yana sertifikayı almak adına çabaladı. 2018 yılında ise, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi  sertifikasını almayı başarmışlardı. Bu bağlamda, sürdürülebilirlik konusundaki belgelendirme, Vakıfbank bünyesinde oldukça başarılı bir şekilde tamamlanmış oldu.

Banka, TÜV-SÜD bünyesinde gerçekleştirilen tüm denetimleri başarıyla geçmeyi bildi. Elde edilen bu başarım, Türkiye’de de bankacılık alanında bir ilkin gerçekleşmesine olanak tanıdı. VakıfBank, Türkiye’de Entegre Yönetim Sistemi’ni kuran ve denetim sonrasında sertifikayı alan ilk banka oldu. Bu bağlamda ISO 9001, ISO 14001 ve ISO 45001 sertifikaları alındı.

Sürdürülebilir Bankacılık En Önemli Hedef

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, konuyla ilgili olarak bazı değerlendirmelerde bulundu. Genel müdür, banka bünyesinde sürdürülebilirliğin temel amaç olduğunu dile getirdi. Bu kapsamda da öncü bir rol üstlendiklerini söyleyerek hizmet kalitesini artırmak adına çalışmalar yaptıklarına dikkat çekti. Üstünsalih, sertifikalar bağlamında Şubat ayında toplam bin 210 çalışana eğitim verildiğini de açıkladı. Aynı zamanda tüm paydaşlar için kalite ve iş güvenliği anlamında adımlar atılacağına da dikkat çekti.