Wells Fargo’ya Cinsiyet Ayrımcılığı Davası

Wells Fargo Bankası’nın eski bir çalışanı, cinsiyet ayrımcılığı ve yasa dışı fesih iddiasıyla dava açtı. Raena Krestovnikov, Eşit Ücret Yasası kurallarına uymayan cinsiyet ayrımcılığı yaşadığını belirtti

Erkek ve kadın çalışanlar arasında çifte standart uygulandığını iddia etti. Şirketin eski ipotek danışmanı olan Krestovnikov, erkek çalışanların daha yüksek tazminat aldıklarını söyledi.

Yaşadığı durumu emir komuta zinciri ile gündeme getirdikten sonra cezai tedbirler alındığını, hak edilen komisyonları ödemediklerini ve hesaplarının erkek çalışanlara devredildiğini bu durumun ise iş kaybına neden olduğunu söyledi.

Yaşadığı Durumu Dile Getirdiği için Kovuldu

Davacı taraf avukatı olan Helmer Friedman Krestovnikov’un, ayrımcılık ile ilgili düşüncelerini bankaya ilettikten sonra misilleme yaşadığını, görüşme talebinin reddedildiğini ve kısa bir süre sonra da işten çıkarıldığını savunacak.

Krestovnikov, Wells Fargo’nun kendisine ödenmemiş toplamda 200.000 ila 800.000 dolar arasında alacağı olduğunu iddia ediyor. Ayrıca davacı, şirketin kendisine 1.000 dolarlık fazla ödeme yaptığını belirten ve geri talep eden bir mektup gönderdiğini belirti.

Wells Fargo ise dijital bir medya sitesi olan National Mortgage News’e yaptığı açıklamada, şikayetin incelendiğini ve bu konu hakkında yorum yapmayacaklarını dile getirdi.