Yapı ve Kredi Bankası Müfettiş Yardımcısı Personel Alımı!

Yapı ve Kredi Bankası, “Müfettiş Yardımcısı” alımı için iş ilanı yayımladı. Yayımlanan ilanda aranan personel nitelikleri, mülakat süreci ve genel bilgiler paylaşıldı.

Müfettiş Yardımcısı pozisyonu için işe alınacak personellerin “İç Denetim” birimine bağlı olarak çalışacağı ve gerek yurt içi gerek yurt dışı kanun ve düzenlemeler ile Yapı ve Kredi bankasının iç kuralları ve düzenlemelerini esas alarak tüm Türkiye genelindeki şubelerin denetlenmesi bakımından görevlendirileceği belirtildi.

Kimler Başvuru Yapabilir?

Yapı ve Kredi Bankası tarafından açılan “Müfettiş Yardımcılığı” pozisyonu için başvuru yapmak isteyen kişilerin aşağıdaki özelliklere sahip olması gerekiyor:

  • Türkiye’nin örgün eğitim veren fakültelerinden lisans derecesi ile mezun olmak ya da 30.06.2020 tarihi ile mezun olabilmek veya bankacılık sektöründe 1 yıl deneyimi bulunmak
  • Cinsiyet fark etmeksizin 28 yaşını doldurmamış olmak
  • Başvuru yapacak erkek adaylar için askerlik görevlerini yapmış ya da en az 2 yıl süreli olarak tecil ettirmiş olmaları
  • İleri seviyede İngilizce dil bilgisine sahip olunması ve tercihen TOEFL ya da IELTS sınavlarından geçer not alan kişilerin dil bilgilerini belgelemesi
  • Etkili iletişim becerilerinin güçlü olması
  • Yazılı iletişim alanında yetenekli ve analitik düşünme yapısına sahip olunması
  • Yeniliklere açık, öğrenmeye istekli ve daima kendini geliştiren bir yapıda olunması
  • Ekip çalışmasına yatkın olunması
  • Ayrıntılara dikkat edilmesi
  • Seyahat ve sağlık engelinin bulunmaması

Bu özelliklere sahip olduğunu düşünen adaylar yazımızın altında bulunan link aracılığı ile başvurularını 8 Mart 2020 tarihine kadar yapabilirler.

İşe Alım Süreci Nasıl Olacak?

İşe alım süreci dört aşamada gerçekleşecek. İlk aşamada adaylar online olarak yapılacak Genel Yetenek Testi’ne katılacaktır. Bu sınavda adayların sayısal ve sözel becerileri tespit edilecektir. Sınav bilgileri adayların CV içerisinde belirtmiş oldukları iletişim adreslerine gönderilecektir. İkinci aşama yine online olarak yapılacak Yabancı Dil Testi olacaktır. Bu sınava TOEFL ve IELTS sınavına girip başarılarını belgeleyen adaylar katılmayacaktır. Banka sınavları sonrasında başarılı olan adaylar üçüncü aşama olan “Değerlendirme Merkezi Uygulaması ve Mülakat Süreci” aşamasına geçiş yapacaktır. Burada başarılı olan adaylar arasından eleme yapılacak ve mülakatlar gerçekleştirilecektir. Değerlendirme Merkezi Uygulaması olarak vaka çalışması yapılacaktır. Mülakat ise yetkinlik bazlı birebir İK yetkilisi tarafından gerçekleştirilecektir. Bu aşamadan geçen adaylar komite mülakatına alınacaktır. Yönetim ve İK yetkililerinin katıldığı bir mülakat düzenlenecektir. Burada adaylara bilgi düzeylerini ölçmeye yönelik ekonomi, finans, bankacılık, denetim, güncel ekonomi ve finans piyasaları ile ilgili gelişmeler hakkında sorular sorulacaktır.

Tüm aşamalardan başarılı bir şekilde ayrılan adaylar Yapı ve Kredi Bankası’ndaki kariyer yaşamlarına başlayacaktır. Tüm sınav tarihleri banka tarafından resmi web sitesi aracılığı ve adaylara gönderilecek olan sms, e-mail yolu ile bildirilecektir.

Yapı ve Kredi Bankası Müfettiş Yardımcılığı başvuru linki:
https://www.kariyer.net/is-ilani/yapi-ve-kredi-bankasi-a-s-mufettis-yardimcisi-2467645