Ziraat Bankası Ahır Yapımı Kredisi

Ziraat Bankası Ahır Yapımı Kredisi

Ziraat Bankası Ahır Yapımı Kredisi – Ahır yapımı kredisi alınabilir mi sorusu hayvancılık ile ilgilenenlerin merak ettikleri arasında karşımıza çıkıyor.

Günümüzde pek çok bankadan hayvancılık faaliyetleri kapsamında kredi bulabilmek mümkün. Bu krediler hayvan alım masraflarına yönelik olabileceği gibi ahır yapımı, ekipman alımı gibi çeşitli ihtiyaçlara yönelik krediler bulabilmek de mümkün.

Hayvancılık ile uğraşanlar hangi bankalardan kredi alabileceğini merak ediyor. Peki Ziraat Bankası ahır yapımı kredisi nedir? Hangi bankalar hayvancılık kredisi vermektedir?

Ziraat Bankası Ahır Yapımı İçin Hayvancılık Kredisi

Ziraat Bankası hayvancılık kredileri pek çok masrafa ve ihtiyaca yönelik olarak tasarlanmış şekilde karşımıza çıkmakta. Ziraat Bankası tarafından hayvancılık faaliyetlerine yönelik olarak verilen tüm kredi çeşitleri hayvansal üretim kredileri olarak adlandırılıyor. Bu krediler hayvancılık ile uğraşan kişilere verilebiliyor ve farklı ihtiyaçlara yönelik olarak sunuluyor. Ziraat Bankası üzerinden büyükbaş ya da küçükbaş hayvancılık ile uğraşanlar, kanatlı hayvancılık faaliyetleri yürütenler ve arıcılık yapanlar bu kredilere başvuru yapabiliyor. Ziraat Bankası web sitesi üzerinden verilen bilgilere göre hayvansal üretim kredilerinin temelde iki kategori üzerinden değerlendirildiğini görmekteyiz. Bunlar,

  • İşletme Kredileri
  • Yatırım Kredileri

Olarak karşımıza çıkıyor. Bu kredilerin kullanım alanları ise farklılaşmış durumdadır. İşletme kredileri, makine bakım-onarım, kira ve sigorta masrafları, yakıt ve ilaçlama giderleri, yem ücretleri gibi çeşitli hayvancılık faaliyetlerine yönelik kullanılabiliyor. Bunun yanı sıra işletme kredilerinin hayvan alımları için de kullanılabildiğini söylemek mümkün. Ziraat Bankası tarafından hayvancılık ile uğraşan kişilere sunulan işletme kredileri ile büyükbaş, küçükbaş ya da kanatlı hayvan alımı giderlerinizi karşılayabilmeniz mümkün. Öte yandan yatırım kredileri ise farklı masraf ve giderlerin karşılanmasına yönelik olarak sunulmakta. Yatırım kredileri ile süt soğutma tankı gibi çeşitli hayvancılık ekipmanları, arıcılık faaliyetlerine ilişkin tüm harcamalar, güneş, rüzgar, biogaz gibi işletmenin enerji ihtiyaçları, hayvancılık faaliyetinizi yürütmeyi düşündüğünüz arsanın alım masrafları, ahır ya da ağıl yapımı gibi giderlerinizi karşılayabilmeniz mümkün. Aynı zamanda yine Ziraat Bankası tarafından sunulan hayvancılığa ilişkin yatırım kredileri ile büyükbaş veya küçükbaş hayvan alım masraflarınızı karşılayabilmektesiniz.

Ziraat Bankası Hayvansal Üretim Kredisi Başvurusu

Ziraat Bankası’ndan hayvancılık faaliyetleriniz için kredi başvurusunda bulunmak için banka şubelerini ziyaret etmeniz gerekmekte. Hayvancılık faaliyetleri için kredi şartları hakkında bilgi edinmeniz başvuru öncesinde gerekli belge ve evrakları hazırlamanız için önem taşımaktadır.

Hayvancılık Kredisi Veren Bankalar

Yalnızca Ziraat Bankası üzerinden değil pek çok farklı banka üzerinden hayvancılık kredisi bulabilmeniz mümkün. Hayvancılık kredisi veren bankalar aşağıdaki gibidir:

  • İş Bankası: Hayvancılık Kredileri
  • TEB: Besicilik-Hayvancılık Kredisi
  • Şekerbank: Bitkisel ve Hayvancılık Yatırım Kredisi
  • QNB Finansbank: Tarım ve Çiftçi Kredileri
  • Denizbank: Tarımsal Yatırım Kredileri

Kredi veren bankaların şartları ve kredi faiz oranlarını inceleyerek size uygun ahır yapımı kredisi veren bankayı tercih edebilirsiniz.