Ziraat Bankası’ndan 1 Yıl Ertelemeli Kredi Fırsatı

Ziraat Bankası'ndan 1 Yıl Ertelemeli Kredi Fırsatı
Ziraat Bankası'ndan 1 Yıl Ertelemeli Kredi Fırsatı

Ziraat Bankası, yeni kredi fırsatını duyurarak müşterilerine faizsiz kredi imkanı sağladığını açıkladı.

Ziraat Bankası’ndan gelen kredi hamlesiyle beraber, bankada faizsiz kredi fırsatı sunuluyor. Krediyi alan müşteriler, ilk 12 ay boyunca ödeme yapmama şansını da yeni kredi fırsatında buluyor. Üst limiti ve vade seçenekleri belirlenen kredi, banka ile Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliği ile sağlanıyor.

“Köyümde Yaşamak için Bir Sürü Nedenim Var” projesi, Ziraat Bankası tarafından yürütülüyor. Bu kapsamda projeye dahil olan yeni seçenekle beraber, faizsiz kredi takviyesi sağlanıyor. Köylerden büyük şehirlere yaşanan göçler nedeniyle, hayvancılık kırsal kesimde büyük bir darbe aldı. Fakat yeni kampanya ile, tersine göç hareketi konusunda da adımlar atıldı.

32 Valilik de Katıldı

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, proje 2020 yılı Eylül ayından bu yana aktifliğini sürdürüyor. Bu kapsamda şu ana kadar 32 valilik de protokol imzalayarak projeye katıldı. Bunun yanı sıra, hazırlıklarını tamamlayan 14 ilde, kredi kullanımı da başladı. Ziraat Bankası Tarımsal Pazarlama Grup Başkanı Ferhat Pişmaf, konuyla ilgili açıklamalar yaptı. Pişmaf, Tokat Valiliği ile ilk protokolün imzalandığını dile getirdi. Bu kapsamda potansiyel üreticiler belirlenecek, ardından da 14 ilde üreticiler kredi kullanacak.

Başvurular Nasıl Yapılıyor?

Tarım ve Orman Bakanlığı ile işbirliği içinde yürütülen projenin başvuruları Tarım Müdürlükleri’nde yapılıyor.

150 bin TL üst sınırdan olmak üzere 84 ay vadeli kredi için belirlenen şartlar da açıklandı. Buna göre başvuru tarihi itibariyle 18 yaşının üzerinde olma zorunluluğu belirtildi. Aynı zamanda faal olarak küçükbaş hayvancılık yapmış ya da yapıyor olma şartı da konuldu.

İlk defa küçükbaş hayvancılık faaliyetinde bulunacak çiftçiler, projeye dahil edilmeyecek. İşletmenin bulunduğu yerde ikamet etme şartı da, detaylar arasında yer aldı.

Başvuruların bitiş tarihi 7 Ekim 2021 olarak belirlendi. Krediyi alanlar, bina, arsa ve arazilerde emlak vergisinden de muaf olacaklar. Bunun yanı sıra 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında da bina inşaat harcı ve imarla ilgili harçlardan da muaf olabilecekler. Dolayısıyla kredi, pek çok muafiyeti de beraberinde getiriyor.