Halkbank Esnaf Destek Paketi İçin 501 Bin 450 Esnaf Başvuru Yaptı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kamu bankalarının esnafa ve sanayiciye yönelik desteğini hız kesmeden devam etmesi gerektiğini belirtti. Sosyal medya hesapları üzerinden açıklamada bulunan Bakan Albayrak, “Esnafımıza tahsis ettiğimiz finansman Paraf Ticari Kart’la birlikte toplam 10 milyar 836 milyona, sanayiciye sağlanan destek ise 59 milyar 62 milyon TL’ye ulaştı” ifadelerine yer verdi.

Halkbank, esnafa yönelik sunmuş olduğu “Esnaf Destek Paketi” ile Bakan Albayrak’ın yönlendirmesiyle esnaf ve ticari itibara sahip olan tüm müşteri ve vatandaşlarına destek olmaktaydı. Esnaf Destek Paketi’nin yanı sıra Paraf Ticari Kart ve İşletme Kredi Desteği ile de işverenlerin ve çalışanların ihtiyaçlarını karşılamak için çabalıyordu.

Başvuru tarihlerinin açıklanmasından bu yana Halkbank Esnaf Destek Paketi için 501 bin 450 adet esnafın başvuru yaptığı belirtildi. Bakan Albayrak verileri sosyal medya hesabından açıkladı.

335 Binden Fazla Esnafa Kredi Verildi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamaya göre Halkbank Esnaf Destek Paketi için 501 bin 450 esnaf başvuru yaptı. Bu başvurulardan 335 bin 721 esnafa kredi verildi. Toplamda verilen kredi miktarı ise 8 milyar 156 milyon TL’ye ulaştı. Paraf Ticari Kart talebinde bulunan esnafların sayısı ise 138 bini aştı. Bu taleplerden ise 126 bin 665 esnafa ticari kart verildi. Verilen ticari kart tutarı ise 2 milyar 680 milyon TL’yi buldu.

Bakan Albayrak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank tarafından verilen “İşe Devam Desteği” hakkındaki verileri de açıkladı. Bu zamana kadar başvuru sayısının 92 bin 469 olduğunu söyleyen Bakan, 66 bin 903 firmaya da bu kredi desteğinin verildiğini ifade etti. Böylelikle toplam destek 59 milyar 62 milyon TL’ye ulaştı. Kredi tahsisi gerçekleştirilen firmaların 64 bin 183’ün KOBİ olduğu da belirtildi.