2018 Yılında İş Hayatına Yön Veren Trendler Nelerdi?

Trendler, geçmişten günümüze hayatımızın her noktasında bizlere yön veren akımlar olmuştur. Moda ve sanatta olduğu gibi iş hayatına da yön veren trendler mevcuttur.

Bu trendler, iş hayatında yönetici ve personeller arasındaki ilişkileri düzenlemekte ve iş hayatındaki kurallara yenilerinin eklenmesini sağlayarak, şirket içerisindeki düzeni sağlamaktadır.

Şirketlerin sürdürülebilir bir başarı elde edebilmesi için de yeniliklere odaklı ve gelişime açık olması gerekir. Bu durumda da şirketlerin daima trendleri takip etmesi önemli bir noktadır.

Geçtiğimiz yıl içerisinde iş hayatına yön veren birçok trend meydana geldi. Özellikle personel alımlarında gerçekleşen trendler, yeni personellerin nitelikten çok tecrübelerine odaklanmasını sağladı.

Personel alımlarında sanal gerçekliğin ve yapay zeka teknolojisinin etkileri görülmeye başlandı. Mülakatlarda adaylarla yapay zeka teknolojisi sistemine dayalı görüşmeler yapıldı.

Çalışanlar arasında karma sistem getirilerek eski çalışanlar ile yeni ve genç çalışanların ortak projelerde olması sağlanıyor. Bu sayede yeni ve genç çalışanlar deneyim kazanabiliyor.

Şirket açısından gerçekleşen trendler ise şirketlere performans, rekabet ve teşviklere dayalı bir sistemin getirilmesini sağladı. Takım çalışması, ön plana çıktı.

Şirket içerisinde yıllık olarak yapılan performans değerlendirmeleri, geçtiğimiz yıl daha sık periyotlarda yapılmaya başlandı. Bireysel performans değerlendirmeleri yerine de takım çalışması değerlendirmesine geçildi.

İş güvenliği ve personel sağlığı açısından gerekli tedbirlerin alındığı bir yıl olurken, işçiler için yeni teşvikler ve ödüller de gündeme geldi. Teşvik, prim ve ikramiyelerde performans bazlı ödüllendirmeler arttı.