Yüksek Maaş Az Stres İsteyenlere 9 Meslek Önerisi

Kim istemez ki yüksek maaşlı ve az stresli bir işe sahip olmak? Eğer sizlerde onlardan biriyseniz, meslek seçiminizi yapmadan önce ya da meslek değişiminde bulunmadan önce Amerika Birleşik Devletleri Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan ve içerisinde 767 adet mesleğin yer aldığı raporu incelemelisiniz.

Maaş ve stres oranlarına göre yapılan araştırma sonucunda tüm mesleklerin bir stres toleransına sahip olduğunu keşfeden uzmanlar, bu toleransı 0 ile 100 arasında puanlandırmış ve bu puan ne kadar düşükse, stres seviyesinin de bir o kadar az olduğunu tespit etmiştir. İşte bu araştırmaya göre yüksek maaş az stres isteyenlere meslek önerileri!

Stres toleransının 60,8 olduğu ziraat mühendisliği, ABD’de yapılan araştırmaya göre yıllık ortalama olarak 70 bin 440 dolar gelir sağlıyor. Toprak ve suyun korunabilmesi, makineleşmenin etkilerini ve sonuçlarının tespit edilmesini sağlayan bu meslek, biyoloji yardımıyla tarım problemlerinin çözmektedir.

58 puan ile listede yer alan coğrafya uzmanlığının yıllık ortalama kazancı 75 bin 610 dolardan başlıyor. Dünya üzerinde yer alan bölgelerin fiziki yönlerini inceleyen ve insan faaliyetlerinin bölgeye etkisini tespit eden bu meslek dalı, ABD’nin popüler meslek alanlarından birisi olarak yer alıyor.

Suyun dünya üzerindeki hareketlerini inceleyerek su kaynaklarını korumak, su kaynaklarıyla ilgili problemleri çözmek hidrologların işidir. Araştırmaya göre hidrologların stres tolerans seviyesi 65,5 olarak yer alıyor ve yıllık ortalama kazancı 81 bin 930 dolardan başlıyor.

Stres toleransı yine çok düşük olan (59) meslek gruplarından birisi de istatistikçiler. Gelen verileri toplayıp analiz etmek ve olası problemler için istatistiklerden yararlanarak çözüm üretmek, istatistikçilerin alanına girmektedir. ABD’de ortalama seviyede olan bir istatistikçi yıllık 84 bin dolar kazanabilmektedir.

Malzeme bilimci ile çok benzer olan fakat özel tasarım ürünlerin materyalleri ve süreçleri ile ilgilenen malzeme mühendisliğinin stres toleransı 61 olarak yer alıyor. Yıllık ortalama kazancı ise 91 bin 150 dolar seviyesinde…

Sanat yönetmenliği yapan kişilerin stres toleransları 69, yıllık ortalama kazançları 97 bin 850 lira olarak yer alıyor. Eğer film ve televizyona ilginiz varsa, yüksek maaşla stressiz bir şekilde çalışabilirsiniz.

Stres toleransı yine çok düşük olan iktisat öğretim görevlileri listeye 61,8 puandan giriş yapıyor. Yıllık ortalama kazanç ise 102 bin dolardan başlıyor. Ekonomi alanında ders veren ve araştırma yürüten bu kişiler, ABD araştırmasına göre popüler meslek gruplarından birisi.

Ekonomistlerin stres toleransı 58,7 olarak yer alıyor. ABD’deki yıllık ortalama kazanç ise 105 bin dolardan başlıyor. Her türlü mal ve hizmetin üretim ve dağıtımından sorumlu olan bu kişiler freelance olarak da çalışabiliyor.