2019 Yılında Popüler Olan Dijital Pazarlama Stratejileri

Teknolojinin hızlıca gelişmesi, satış ve pazarlama alanındaki stratejilere de büyük yeniliklerin gelmesini sağlıyor. Sürekli olarak gelişim gösteren pazarlama alanı, markalar ve firmalar açısından oldukça önemli bir yere sahip. Başarılı bir şekilde yapılan dijital pazarlama sayesinde, satışlar 2-3 kat oranında artabiliyor.

2019 yılında popüler olan dijital pazarlama stratejileri içerisinde endüstriye hakim olmak ön plana çıktı. Marka ve satış hakkında deneyimsizseniz, endüstriye hakim olmanız eksik yönlerinizin kapanmasını sağlıyor. Endüstriye ne kadar hakim olursanız, pazar içerisinde yer alan müşterilerin ihtiyaçlarını ve problemlerini de o denli bilirsiniz. Bu da doğru ürün ya da hizmeti, doğru müşteriye sunmanızı sağlar.

Seth Godin’in de dediği gibi, “Artık pazarlama, yaptığınız şeyler hakkında değil, anlattığınız hikayeler hakkında.”. Bu durumda pazarlama için yapmanız değil, anlatmanız gerekiyor. En ufak ürünü satıyor olsanız bile ürünün üretiminden satışına kadar olan hikayesini ballandıra ballandıra anlatmayı bilmelisiniz. Bu sayede pazarlama alanında başarılı olabilirsiniz.

Günümüzde dijital pazarlama yapan birçok kişi ürünlerini bu şekilde anlatmaktadır. Örneğin bir pantolon için “Kumaşı iç göstermemektedir. Giyildiği zaman vücudu sıkıca sarmaktadır. Yüksek bel oluşu sayesinde fazlalıklarınızı kapatmaktadır. Bedene uyumlu alındığı takdirde, vücuda tam oturmakta, en az 1 beden ince göstermektedir.” denmektedir.

Çeşitlilik yaratmak dijital pazarlama stratejilerinin temelidir. Sadece arama motoruna ve sosyal medya platformlarına odaklanmanız yeterli olmayabilir. Dijital pazarlama için bütün bileşenleri kullanmalısınız. Örneğin ücretli reklam ve tanıtımlar ile içerik pazarlaması yapabilirsiniz. Arama motorunu, sosyal medyayı, ücretli reklam ve tanıtımları ve içerik pazarlamasını etkin bir şekilde kullanırsanız satışlarınızda başarıya ulaşmamanız imkansız olacaktır.

Sitenizin arama motorlarında daha çok görünmesi ya da potansiyel müşteri kitlenizi belirlemek için Google arama motoru ayarlarınızı düzenleyebilirsiniz. Eğer “arama motoru olmadan satış yapabilir miydim?” şeklinde düşünüyor ve cevabınızın “evet” olduğunun farkına varıyorsanız, dijital pazarlamayı kullanmak zorunda değilsiniz. Fakat internet kullanmayan firmalar, rekabet dışında kalır ve pazar payında çok düşük bir orana sahip olur.

Kalite, dijital pazarlama alanının en önemli unsurudur. Kalite her zaman için en üst seviyede olmalıdır. Önemi ihmal edilmemelidir. Kullanıcılara karşı bu konuda daima dürüst olmalısınız. Müşterilerden alacağınız geri bildirimler de satışlarınızı etkileyecektir. Kalite standartlarınızı yüksek tutup, tüketicilerden olumlu geri bildirimler almanız satışlarınızın artmasını sağlayacaktır.

Dijital pazarlama alanında kullanılan en iyi strateji rakiplerinizin adımlarını önceden fark etmek ve bu adımları kullanmaktır. Örneğin rakip olduğunuz firma bir reklam tanıtımına hazırlanıyor ve aynı ürünü pazarlıyorsanız, ondan önce davranıp bu reklam tanıtımını gerçekleştirin. Müşterilerin bu sayede size yönelmesini sağlarsınız. Aynı zamanda çarpıcı reklam içerikleri oluşturarak rakipleriniz arasında ön plana çıkmayı sağlayabilirsiniz. Çeşitli sosyal medya platformları üzerinden de etkinlikler yürütebilir, rakiplerinizin etkinliklerine nazaran insanlara daha kaliteli hizmet vermeyi amaçlayabilirsiniz. Satışlarınızın artması için mutlaka rekabetinizi internet üzerine taşımalısınız.

 

Ücretsiz Dijital Pazarlama Eğitimleri

Ücretsiz Dijital Pazarlama Sertifikaları