2019 Yılının En Popüler İş Fikirleri

Kendi işinin patronu olmak isteyenler, güncel iş fikirleri hakkında bilgi sahibi olmak ister. Geniş kitlelere uzanmak için ekonomide yaşanan dalgalanmaların takip edilmesi ve risk taşımasına rağmen yüksek kar marjı olan iş fikirleri için araştırma yapılması gerekir. Günümüz trendleri baz alındığında, 2019 yılının en popüler iş fikirleri arasında çeşitli meslek grupları yer alıyor.

2019 yılının en popüler iş fikirleri içerisinde listeye ilk sıradan “Milkshake Bar” kültürü giriyor. İstanbul’da Kadıköy’de ortaya çıkan ve kısa zamanda popülerliği artan bu meslek grubunda devasa büyüklükte milkshake içecekleri yapılıyor. Çeşitli süslemeler kullanılarak dikkat ve ilgi çekici hale getiriliyor. Özellikle Instagram sosyal medya platformu üzerinde bu milkshake ürünlerine ait birçok video paylaşımı gerçekleştiriliyor.

Kim derdi ki sene devriyelerinde dökülen lokmanın popüler bir iş fikri haline geleceğini? Gün geçtikçe çığ gibi büyüyen lokma sektörüne yenilik geldi. Lokmaların içerisini ve dışını süsleyen bu trend, Türkiye’nin genelinde bulunur halde. Eğer yoğun çikolata ve lokma tatlısını seviyorsanız, bulunduğunuz yerde de böyle bir sektör yoksa kar marjı çok yüksek bir iş fikri… 6 adet lokma için 15 lira ücret alabiliyorsunuz.

Çubukta waffle sektörünün ardından patlama yaratan “Çubukta Patates” iş fikri, burger dükkanlarının menülerinde de yer almaya başladığı günden bu yana giderek popülerleşen bir meslek çeşidi oldu. Çubukta patates servisi yapmak için ihtiyacınız olan aleti e-ticaret sitelerinden kolayca temin edebilirsiniz.

Bu kadar yemeğin üstüne zayıflamak isteyenler de olacaktır. Günümüzün en popüler ürünlerinden birisi de detoks içecekleri haline geldi. Sosyal medya gücünden yararlanarak detoks içeceklerinin pazarlamasını yapabilirsiniz. 2019 yılının popüler iş fikirleri arasında detoks ürünlerinin satışı bulunmaktadır.

Ekmeğinin çeşitli renklerde yapıldığı tostçular, 2019 yılının revaçta olan meslek grupları içerisinde yer alıyor. Bir de bunu tamamen işe dökerek her yemeği rengarenk hale getiren restoranlar da açılmaya başladı. Binbir çeşit ürünü rengarenk şekilde yiyebiliyorsunuz. Örneğin mavi renkteki baklavanızı yerken pembe çayınızdan içebiliyor ve siyah şekerlerden yiyerek kapanış yapabiliyorsunuz.

Pirinç pilavının revaçta olduğu hizmet sektöründe de talepler giderek artıyor. İstanbul’da başlayan bir sosyal medya akımı sebebiyle pilavcılığa olan yoğun talep artmaya başladı. Fiyat ve performans açısından tatmin edici rakamlara sahip olan bu sektöre çiğ köfte ürünlerini de ekleyerek ultra bir kar marjı elde edebilirsiniz.

Giyim konusunda eskiye dönüşün hakim olduğu bir dönem içerisindeyiz. Bu nedenle “vintage” giyim dükkanlarının popülerliği 2019 yılında oldukça fazla. Doğru müşteriyi bulmak hiç de zor olmuyor çünkü günümüzün moda akımını vintage giyim oluşturuyor.

Danışmanlık hizmetlerinin de popüler olduğu 2019 yılında danışman olarak yüksek kar marjı elde edebilirsiniz. Uzman olduğunuz herhangi bir konuda eğitim vermeniz ve danışmanlık yapmanız yeterlidir. Neredeyse hiçbir giderinizin olmadığı bu sektörde, tecrübelerinizi konuşturarak akıl almaz paralar kazanabilirsiniz.