2020 Yılı İçerisinde 70’den Fazla Şubesini Kapattı

Wells Fargo & Co., bu ay içinde iki Kuzey Carolina şubesini daha kapattı. Norman Gölü bölgesi de dahil, toplamda altı şubeyi kapatmış oldu.

Geçtiğimiz çarşamba günü, Mooresville’deki Mooresville Plaza’daki 552 E. Plaza Drive’da bir şubeyi kapattı. Diğer kapattığı şube ise Beaufort County’deki Belhaven şubesidir. Banka kapanışlarla ilgili şubat ayında OCC’ye bilgi vermişti.

Bankanın 948 Concord Parkway şubesi ise ekim ayının 21’inde kapanacak.

Wells Fargo, OCC’ye bu yıl Kuzey Carolina’da bulunan yaklaşık 12 şubenin kapatıldığını bildirdi. Conover’da bulunan bir başka şube ise eylül ayı sonlarında kapatılacak. Banka ayrıca bu yıl içinde Güney Carolina’da beş kapatma davası açtı. Wells Fargo’nun, Lancaster County’deki Leesville’de de bir şubesi daha kapanacak.

Banka açıklamasında kolay bir karar olmadığı ve bu durumları hafife almadıklarını dile getirdi. Bankacılığı olabildiğince kolaylaştırmaya çalıştıklarını, telefon, ATM ağı, mobil bankacılık ve daha kapsamlı çevrimiçi şubeler ile müşterilerine hizmet vermeye devam edeceklerini de ekledi.

Şube kapanışları aslında Wells Fargo’nun şube ağını optimize etmek için gerçekleşiyor. Korona virüs salgını nedeniyle dijital bankacılığa yönlenen müşteriler, salgının devam etmesi nedeniyle daha fazla yönelmek durumunda kalıyorlar. Bu da bankanın mevcut duruma daha uygun olabilmek için şubelerini kapatmasına ve dijital bankacılığa yatırım yapmasına neden oluyor.

Wells Fargo & Co., 2020 yılı içerisinde 70’den fazla şubesini kapatmış bulunuyor.