Yapı Kredi Yeşil Tahvil İhracıyla Dikkat Çekti

Yapı Kredi, ilk yeşil tahvil ihracını gerçekleştirdiğini açıkladı. Bu doğrultuda yenilenebilir enerji projelerinin finansmanı için kullanılması beklenen, 5 yıl vadeli olmak şartıyla 50 milyon dolar tutarındaki ilk yeşil tahvil ihracı bu süreçte sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmiş oldu.

Yapı Kredi, 2019 yılında Birleşmiş Milletler Sorumlu Bankacılık Prensipleri’ne kurucu imzası ile katıldığı ve sürdürülebilirlik çalışmaları ile birlikte öncü banka olmaya hak kazanmıştı. Bu süreçte hem sürdürülebilir hem de yenilikçi ürün çeşitliliğini genişletmeyi amaçlayan bankanın gerçekleştirmiş olduğu yeşil tahvil ihracı ile alanında bir ilke daha imza attığı belirlendi.

Düşük Karbon Ekonomisi Desteklenecek

Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalarında ‘Yapı Kredi Bankası olarak sürdürülebilirlik alanında çalışmalara devam ederken, küresel sorunlara da çözüm bulmayı amaçlıyoruz. İlk defa yeşil tahvil ihracı gerçekleştirdik. Bu sayede Türkiye’nin düşük karbon ekonomisine geçiş sürecine destek olmak istiyoruz. İklim değişikliği konusunda yaşanan çeşitli sorunlar çerçevesinde, elimizden geldiğince çevresel ve sosyal etkinliklerimize devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de sürdürülebilirlik alanında çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu konuda toplumumuzu, paydaşlarımızı ihtiyaçları doğrultusunda desteklemeye devam edeceğiz’ dedi.