22 Kelime ile CV’nizi Bir Adım Öne Çıkarmak!

İş başvurusu yapacakken özenli, düzenli ve titiz bir şekilde hazırlanan özgeçmiş, aynı zamanda dikkat çeken ve aday eleyen bir özgeçmiş olarak da bilinir. Öz geçmişinizi hazırlarken doğru kelimeler kullanmanız, kendinizi ifade etmeniz açısından oldukça kritiktir. Bu kelimeler ile akıcı bir bütünlük sağlamalısınız. CV’nizi inceleyen personelde iz bırakmak ve akıldı kalmak adına doğru kelimeleri seçmek bu nedenle oldukça önemlidir.

İşinizde çok başarılı ya da iyi olabilirsiniz. Peki gerçekten şirketin aradığı insan siz misiniz? Başarılı bir yönetici olacağınıza inanıyor olabilirsiniz fakat CV’nizde hangi yöneticilik özelliklerinize yer veriyorsunuz? İşte tüm bunlar özgeçmiş içerisinde büyük önem taşımaktadır. Etkili ve dikkat çekici bir öz geçmiş hazırlamanın altın kuralı, kendinizle uyumlu, kalıcı iz bırakacak kelimeler seçmektedir. Peki bu kelimeler nelerdir?

Liderlik Özelliklerinizi Belirtecek Kelimeler

Eğer başvurduğunuz iş pozisyonu bir takım lideri içinse öncü olduğunuzu ve ilham kaynağı yarattığınızı ifade eden kelimeler kullanmalısınız. Bunun için en ideal kelimeler:

– “Öncülük etmek”

– “Çığır açmak”

– “Dönüştürücü olmak”

– “Yol göstermek”

şeklinde olacaktır. Bu kelimelerden farklı kombinasyonlar yaparak öz geçmişinizi etkileyici bir hale getirebilirsiniz. Örneğin, “Takım arkadaşlarıma öncülük ederek onlara doğru yolu gösterecek ve şirket için çığır açacak gelişmelere, projelere ve başarılara imza atacağımıza inanıyorum.”.

Parasal Alanda Başarınızı Gösterecek Kelimeler

Parasal alanda başarılı olduğunuza inanıyor ve şirketin CEO’luk, muhasebe ya da finansal departmanlarına başvuru yapıyorsanız, rakamlarla oynamayı sevdiğinizi belirten kelimeler kullanmanız da fayda var. Matematiksel yönünüzü işe alım uzmanına belirtmek için kullanabileceğiniz kelimeler:

– “Maliyet düşürme”

– “Paraya çevirme”

– “Bütçelendirme”

– “Yatırıma dönüştürme”

– “Büyüme”

Bu kelimeler, dikkat çekici olmasının yanı sıra, kendinizi tam anlamıyla ifade etmenizi de sağlar. Eğer gerekli bilgiyi ve araştırmayı yaparsanız öz geçmişinizde “Geçtiğimiz yıl yaşamış olduğunuz %X satış düşüşü, şirketinizin %Y tutarında maliyetini arttırmıştır. Eğer bütçelendirme alanında Z çözüm yolu uygulansaydı, maliyet düşürülebilirdi. Fakat asıl kaybınız, şirketinizde benim gibi düşünen bir personelin olmamasıydı…” cümlesini kurmanız, mülakat daveti almanızı sağlayacaktır.

Motivasyon Dehası Olduğunuzu Belirten Kelimeler

Şirketler, takım çalışması başarılı olduğu takdirde kendilerini geliştirebilirler. Her takımın bir lideri, öncüsü olması gerektiği gibi, bu takımda takımı güçlendirecek, motive edecek birinin de olması şarttır. Eğer bu kişinin siz olduğuna inanıyorsanız CV’nizde kullanmanız gereken kelimeler şu şekilde yer alacaktır:

– “Koçluk yapmak”

– “Mentorluk”

– “Destekleme-desteklenme”

– “Şekillendirme”

– “Motive etme”

– “Birleştirme”

– “Biz”

– “Ayağa kaldırma”

Motivasyona ek olarak, tam anlamıyla bir performans arttıran niteliklerinizi belirtmek için ise:

– “İstendiğinde”

– “Kazanma”

– “İleriye taşıma”

– “İkna etme”

bu kelimeleri kullanmanız gerekir. Fakat başarılı bir CV hazırlamak adına elbette bu kelimeler yeterli değildir. Eğer bu kelimelerden daha uygun ve doğru olanları bulabiliyor ve sizi gerçekten tam anlamıyla ifade ettiğinizi düşünüyorsanız, mutlaka o kelimelere öz geçmişinizde yer vermelisiniz.