4 Bankanın Mesai Saatlerinde Değişiklik Yapıldı!

Yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele ettiğimiz bugünlerde, gerek bankalar gerek pek çok işletme ve kurum aracılığıyla televizyonlarda, sosyal medya platformlarında pek çok paylaşım yapılıyor. Bankalar da müşterilerinin bu zorlu günlerinde onlara destek olduğunu hissettirmek amacıyla pek çok yeni düzenleme getiriyor. Alınan önlemler haricinde personellerinin ve toplum sağlığının korunması adına 4 banka mesai saatlerinde değişiklik yapma kararı aldı. Bu bankalar arasında; QNB Finansbank, Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi Bankası ve Akbank yer aldı.

Peki bankalar kaçta açılacak ve kaçta kapanacak? Yeni mesai saatleri ne oldu?

Kararı Türkiye Bankalar Birliği Verdi (TBB)

Mesai saatlerinde yapılacak değişim hakkındaki karar ilk olarak Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından açıklandı. Bu değişime ayak uyduran ilk bankalar QNB Finansbank, Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi ve Akbank oldu. TBB tarafından yapılan açıklama şu şekilde yer aldı:

“Toplum sağlığının korunması için Hükümetin, T.C. Sağlık Bakanlığı’nın ve Dünya Sağlık Örgütü’nün talimatları ve açıklamaları çerçevesinde, müşterilerin bankacılık işlemlerini sağlıklı olarak ve aksamadan sürdürebilmelerini teminen gerekli önlemler uygulanmaktadır.

Bu çerçevede, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu tarafından, takdiri üyelere ait olmak üzere, tavsiye niteliğindeki aşağıdaki kararlar alınmıştır:

  • Müşterilere doğrudan hizmet veren şubeler ve hizmet birimlerinin çalışma saatleri ile müşteri kabul saatleri 12:00-17:00 olarak belirlenmiştir.
  • İsteyen bankalar, çalışma ve müşteri kabul saatlerini esnek olarak belirleyebilecektir.
  • Bankalar, şubelerin ve hizmet birimlerinin çalışma ve müşteri kabul saatleri hakkında müşterini bilgilendireceklerdir.
  • Şube ve hizmet birimlerinde yakın temasın ve kalabalık ortamın oluşmasının önlenmesine yönelik gerekli tedbirler alınabilecektir.
  • Yüksek riskli ve kalabalık alanlardaki şubeler hizmet dışı tutulabilecektir.
  • Bankacılık hizmetlerinin dijital ortamlardan yapılması hususunda alternatif hizmet kanallarından kesintisiz hizmet verilmeye devam edilecektir.

Müşterilerimizin bankaların açıklamalarını takip etmeleri, işlemlerinde dijital kanalları kullanmaları salgınla mücadeleye çok önemli destek olacaktır.

Kamuoyunun, toplum sağlığının korunması ve sürdürülmesi açısından zorunlu görülen bu önlemleri ve uygulamaları anlayışla karşılayacağına, bu sayede salgının yayılmasının önlenmesine birlikte katkı sağlayacağımıza inanıyoruz.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Saygılarımızla,
Türkiye Bankalar Birliği”

Banka Çalışma Saatleri

TBB tarafından yapılan bu açıklama ile birlikte İş Bankası, QNB Finansbank, Yapı Kredi ve Akbank bankaları bugünden itibaren saat 12:00 ile 17:00 arasında hizmet verecek. Gerekli olmadığı takdirde bankalar müşterilerinin şubeye gelmemesini, işlemlerini ATM, mobil bankacılık, internet ya da telefon bankacılığı üzerinden yapılmasını istemekte.