Eski Citigroup CEO’su Sandy Weill Açıklama Yaptı

Citigroup Bank’ın eski CEO’su olan Sandy Weill son açıklamaları ile finans dünyasına bir kez daha ismini duyurdu. Açıklamasında Citigroup da dahil olmak üzere tüm önde gelen bankaların, kendi hisselerini şu an güven içerisinde satın alabileceklerini ifade etti.

Bankaların kendi hisse senetlerini satın almaya çağıran Sandy Weill, Citigroup da içerisinde olmak üzere büyük finans şirketlerine uyarıda bulundu. Son zamanlarda ekonomi dünyasında yaşanan tarihi dalgalanmada, yöneticilerin öncelikle kendi firmalarına güvenmelerini ve hisse satın alınımına gitmeleri gerektiğini bildirdi.

Citigroup eski CEO’su Sandy Weill, piyasada yaşanan bu dalgalanmalar sırasında Wall Street’e güvenlerini yansıtmak için şirketlerinin hisselerini satın almaları gerektiğini söyledi.

CEO’ların Liderliklerini Gösterme Zamanı

Citigroup eski CEO’su Sandy Weill’e göre CEO’ların ve endüstri liderlerinin gerçekten birer lider olduklarını gösterme zamanı geldi. CEO’lar böyle zor bir zaman içerisinde öncelikle liderlerin, kendi şirketlerine güvenmelerinin gerektiğine dikkat çekerek, hisse alımlarına başlamalarını gerektiğini bildirdi. Citigroup eski CEO’su Sandy Weill ‘eylemlerin, sözlerden çok daha etkili’ olduğuna dikkat çekerek, haklın güvenini sağlamak isteyen tüm şirketlerin öncelikle kendilerine güven duyduklarını gösteren eylemlerde bulunması konusunda çağrıda bulundu.

Citigroup CEO’su olarak çalışmakta olduğu görevini 2003 yılında bırakan ve 2006 yılında da emekliliğe ayrılan Sandy Weill, banka hisselerindeki düşüşe dikkat çekti.

Weill’e göre nihai çözüm: bireysel yöneticilerin daha fazla hisse senedi alması ile birlikte mümkün olacak.