VakıfBank’dan 250 Milyon Dolarlık Proje!

VakıfBank, Dünya Bankası ile anlaştı ve ekonomiye 250 milyon dolarlık yeni kaynak sağladı. VakıfBank, Dünya Bankası ile Acil Firma Destek Projesi’ni hayata geçiriyor.

VakıfBank’tan yapılan açıklamaya göre, pandemiden en çok etkilenen sektörlere destek olacaklar. 250 milyon dolar tutarındaki kredi ile ekonomi finanse edilecek. VakıfBank Genel Müdürü olan Abdi Serdar Üstünsalih, Dünya Bankası ile 2010 yılından beri çalıştıklarının altını çizdi. İlişkilerine yeni bir halka eklemenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. 23 yıllık bir vade ile temin edilecek kredinin Dünya Bankası İcra Kurulu tarafından onaylandığını bildirdi.

250 milyon dolarlık kredi bir ilke imza attı. Vakıfbank bu zamana kadar gerçekleştirilmiş olan uluslararası kalkınma bankaları özelinde en büyük kredi olma özelliğini taşıyor. Üstünsalih, “Küresel anlamda belirsizliklerin devam ettiği bu zorlu süreçte yurt dışından ülkemize oldukça uygun maliyetli ve uzun vadeli yeni bir kaynak getirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu proje kapsamında yıllık cirolardaki düşüşler göz önüne alınarak Kovid-19 salgınından en çok etkilenen KOBİ’lerin, kadın girişimcilerin, genç işletmelerin ve kalkınmada öncelikli yörelerde faaliyet gösteren firmaların finanse edilmesini hedefliyoruz.” diye de ekledi.

Dünya Bankası’ndan temin edileceği kredinin Çevresel ve Sosyal Risk Yönetimi Sistemi’nin kurulması ve uygulanması da önemli bir noktadır. Ayrıca Üstünsalih, “Böylece mevcut kredi politikalarımızın ayrılmaz bir parçası olan çevresel ve sosyal risklerin yönetimi, sistemsel bir yapının içinde çok daha etkin bir şekilde gerçekleştirilebilecektir. Söz konusu gelişmenin sürdürülebilir finansman alanındaki faaliyetlerimize önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum. VakıfBank olarak, uluslararası piyasalardaki güçlü ve öncü konumumuz sayesinde önümüzdeki dönemde de yurt dışından uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynaklar getirmeye, fonlama yapımızı daha da çeşitlendirerek milli ekonomimize hız kesmeden destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.