Başarılı olmak denildiği zaman akla sürekli olarak çaba sarf etmek, emek harcamak ve çok çalışmak gelebilir. Fakat başarılı olmak için kişisel gelişimin de arttırılması önemlidir. Kitaplar okumak, filmler izlemek, çeşitli sosyal etkinliklere ve eğitimlere katılmak kişisel gelişimi arttıran aktivitelerdir.
Çalışanların ya da adayların iş hayatında başarılı olması için kişisel gelişimlerine de önem vermesi şarttır. Kimi filmler vardır bir sahnesiyle hayatınızı değiştirebilir. İşte kariyer yaşamlarında başarılı olmak isteyen kadınların mutlaka izlemesi gereken o filmler!
2002 yılında seyirciyle buluşan Frida, acılarını sanata dönüştüren ünlü kadın ressam Frida Kahlo’nun yaşam öyküsünü anlatmaktadır. Yaşamış olduğu bir trafik kazasından sonra türlü ameliyatlar atlatan ve neredeyse tüm hayatını yalnız başına bir yatakta, anlayışsız bir kocayla ve birden fazla dertle geçiren Kahlo, kendisini resimlerle anlatma yolunu tercih etmiştir. Frida, günümüz kadınlara nasıl daha da güçlü olunacağını hatırlatan en iyi örnektir. İş hayatında başarılı ve güçlü olmak isteyen kadınların mutlaka izlemesi gereken bir filmdir.
2000 yılında sinemaya yansıtılan Tatlı Bela filmi, iki başarılı kadının hayatını anlatmaktadır. “Evde oturup çocuk bakmalısın” denen bir kadın, bu durumu hukuki olarak aşmak ister. Evde oturmayı reddederek kasabasında yaşanan en büyük sorunu çözmek üzere harekete geçer. Kasabadaki en büyük şirket, kasabanın sularını kirletmektedir. Bu durumu fark eden kadın hukuki bir savaş sürecine girer.
Gizli Sayılar filmi izleyici ile 2016 yılında buluşmuştu. İş hayatında kadınlara yönelik yapılan baskıları aşmak ve daha başarılı olmak için mutlaka izlenmesi gereken filmlerden biridir. Filmin konusu ise şu şekilde yer alır: siyahiler ile beyazların eşit olmadığı dönemde ayrımcılığa maruz kalan üç güçlü kadın vardır. Bu üç güçlü kadın NASA’da yer edinir. Yaşanan ırkçılığa karşı bir savaş açarlar. En büyük destekçileri ise bilimdir…
Tarihte yer alan ilk feminizm hareketi İngiltere’de gerçekleşmiştir. Oy hakkı için mücadele eden kadınların yaşamını anlatan “Diren!” filmi, adaletsizlik karşısında kadınların nasıl mücadele etmesi gerektiğini izleyiciyle buluşturmuştur. İş hayatında yer alan kadınların asla vazgeçmemek gerektiğini kendilerine hatırlatmaları açısından önemli bir başyapıttır.
Duyguların Rengi filmi 2011 yılında seyirciyle buluşmuştur. Film 1960’lı yıllarda Mississippi’de geçmektedir. Bir kadının üniversiteden mezun olduktan sonra evlenmek yerine yazar olmasını konu edinmektedir. Sosyal bir projeye imza atan bu kadın, kadınların yaşamış olduğu sorunları yazmaya karar verir ve insanlar, onun yazdığı yazılar sayesinde bir aydınlanma sürecine girer. İş yaşamı açısından kadın gücünün fark edilmesini sağlayacak bir filmdir.
2015 yılında seyirciyle buluşan Düşlerin Terzisi filmi, tutucu bir kasabada çalışmak isteyen kadının hayat hikayesini konu edinmektedir. Çalışmak isteyen kadınların nasıl yargılandığını anlatan ve maruz kaldıkları şiddeti, baskıyı anlatan bu film her kadın tarafından izlenmelidir. Tilly’nin başarı hikayesi, her çalışan kadına bir umut olacak, kendilerine olan güveni tekrar hatırlatacaktır.