Citigroup ve JP Morgan Çalışanlarında Korona Testi Pozitif Çıktı

Citigroup ve JPMorgan New York koronavirüsteki yeni vakalarını bildirdi. Citigroup ve JP Morgan çalışanlarında korona testi yapıldı ve test sonucu pozitif çıktı.

New York merkezli bankalar Citigroup Inc (CN) ve JPMorgan Chase & Co (JPM.N) geçtiğimiz Cuma günü koronavirüs için pozitif test yapan çalışanlara sahip olduklarını açıkladılar.

Citigroup, bir çalışanın virüse sahip olduğunu doğrularken JPMorgan ise iki çalışanının olduğunu açıkladı. Bankalar tarafından yapılan duyurular Wells Fargo & Co (WFC.N), Morgan Stanley (MS.N) ve diğerleri gibi bankalardan gelen benzer haberler ile devam etti. Çünkü grip benzeri olan korona virüs Amerika Birleşik Devletleri’nde ve dünya çapında yayılmaya devam ediyor.

JPMorgan sözcüsü Brian Marchiony, bankanın Manhattan merkezindeki iki çalışanının virüsü olduğunu ve bu haftanın başından beri evde tedavi gördüğünü de belirtti. Marchiony e-posta ile: “İkisinin durumu da şu anda iyiye gidiyor,” dedi. Banka, bireylerle yakın temas halinde olan çalışanlardan iki hafta boyunca evden çalışmalarını istedi.

6 Mart İtibari ile Evden Çalışma İzni Verildi

Citigroup, virüs için pozitif test sonucu alan çalışanının en son 6 Mart’ta ofiste olduğunu ve Singapur’a kişisel seyahati sırasında geçtiğimiz Cuma günü teşhis edildiğini söyledi. Banka, Citigroup çalışanının ofisteyken herhangi bir belirti göstermediğini ve seyahat ederken Citigroup tesislerini ziyaret etmediğini de belirtti.

Citigroup, o meslektaşıyla aynı katta çalışan diğer çalışanlara evden çalışma seçeneği verdi.

Her iki banka da, virüsün yayılmasını sınırlamak için Kuzey Amerika’da yer alan iş gücünü bölmek, çalışanlarına iş seyahati kısıtlamaları uygulamak, büyük toplantıları sınırlamak ve Citigroup’ta sosyal mesafeyi uygulamak için hatırlatmalar yapmak gibi önlemler aldı. Her iki banka da düzenli olarak tüm ofis alanlarını titizlikle temizlediklerini söyledi. JPMorgan Chase, normal temizlik önlemlerine ek olarak her iki çalışanın çalışma alanlarını derinlemesine temizlediğini açıkladı.