ABN Amro Salgın Yüzünden 250 Milyon Dolar Kaybetti

Hollanda’nın en büyük bankalarından biri olan ABN Amro, koronavirüs salgını nedeniyle 250 milyon dolar kaybetti. Bu kayba bankanın Amerikalı bir müşteri neden oldu.

Merkezi Hollanda’da bulunan banka geçtiğimiz Perşembe günü açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre koronavirüs salgını nedeniyle Amerikalı bir müşterisi tarafından “önemli arızi kayıp yaşandığı” bildirildi.

Net Kayıp 200 Milyon Dolar

Yaklaşık olarak 183 milyon Euro’ya denk gelen net kaybını açıklayan banka (200 milyon dolar) daha fazla kaybı önlemek adına müşterinin hesabını kapatmaya karar verdi. Müşterinin bu kaybı ABD opsiyonları ve vadeli işlem ticareti ile yaptığı bilgisine de ulaşıldı. Koronavirüs nedeniyle ABD piyasalarındaki aşırı stres ve dalgalanmalar, banka müşterisinin yanlış stratejileri ve aldığı kararlar, 200 milyon dolarlık kaybın yaşanmasına neden oldu.

Banka çözümü müşterinin hesabını kapatmak ile bulsa da ilk çeyrekte 2020 verilerine göre en büyük kaybı yaşayan banka haline geldi. Konuya yönelik olarak banka açıklamasına 250 milyon dolarlık vergi öncesi kaybın bulunduğu, bu tutarın 200 milyon dolarının net kayıp olduğu belirtildi. Net kayıp ile ilgili açıklamada ABN AMRO, “korona virüs salgının finansal piyasalarda ortaya çıkan volatilite ve benzeri görülmemiş hacimler” ifadelerini kullandı.