Denizbank Simit Sarayına Destek Vermeye Devam Edecek

Simit Sarayı’nın son durumu hakkında çeşitli tartışmalar gündeme gelmişti. Bu noktada Denizbank Genel Müdürü, Simit Sarayı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Simit Sarayı’nın bu noktada faaliyetlerine devam etmesi için bir kredi açıldığı duyurusu yapılmıştı. Kredi süreci devam ederken Denizbank, Bankacılık Kanunu çerçevesinde desteklerine devam edeceğini duyurdu.

Simit Sarayı’nın Turquality sertifikası bulunuyor. Ülkenin önemli markalarından birisi olan Simit Sarayı’nın yaşadığı zorlukların üstesinden gelmesi ve faaliyetlerine sorunsuz bir şekilde devam edebilmesi için Bankacılık Kanunları çerçevesinde destek verilmişti. Bu desteğin ne kadar süre devam edeceği merak konusu olmuştu. Yapılan bir haber doğrultusunda Ziraat GSYO masasından Simit Sarayı’nın kaldırılması sürecinin yeniden değerlendirildiği bildirildi.

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş konu hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Süreç hakkında ‘Firmanın şimdiki finansal borç miktarına baktığımız zaman, 2,5 kat fazla olmakla birlikte, Denizbank’a ait olan yüzde 55 oranındaki pay yüzde 90 seviyesine kadar çıkmış durumda. Denizbank ve yaklaşık 15 adet finans kuruluşuna baktığımız zaman, mevzuatta bulunan incelemeler çerçevesinde, uygun görülen teminat yapısı çerçevesinde limit tahsilatı yaptıktan sonra kredi kullanımını sorunsuz şekilde gerçekleştirecek. Simit Sarayı için izlenen bu süreç sonrasında desteklerin devam etmesi bekleniyor.’ Dedi.

Simit Sarayı ile Denizbank arasındaki ilişki ilk olarak KOBİ müşterisi olarak başlamıştı. 30 milyon liralık cirodan, 24 ülkede hizmet veren 314 mağaza, 11 bin çalışan ve 551 milyon liralık satış potansiyeline ulaşması dikkat çekiyor.