Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Merdan: IBAN Okuma Özelliğini Geliştirdik

Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Ferkan Merdan, “IBAN okuma özelliğini geliştirdik. Para göndermeyi kolaylaştırdık.” diyerek banka tarafından yeni bir adım atıldığını açıkladı. Bundan böyle bilgisayar ya da telefon üzerinde fotoğrafı bulunan IBAN numaraları, kamera desteği ile okunabilecek. Bu sayede otomatik olarak aktarımı yapılabilecek.

“IBAN Okuma” ismi ile sunulan yeni Vakıfbank ürünü; fotoğraf, bilgisayar ya da telefon ekranlarındaki IBAN numaralarının okunmasının yanı sıra, numaranın kopyalanmasını ve bu sayede de IBAN numarasına işlem yapılmasını sağlıyor. IBAN numarası yazmanın oldukça zor olduğunu ve bu alanda müşterilere bir kolaylık daha sağlandığını ileten Merdan, “Bu bakış açısıyla IBAN Okuma özelliğini geliştirdik. Para göndermeyi kolaylaştırdık. Pek çoğumuzun karşılaştığı bir sorunu burada pratik şekilde çözüyoruz.” dedi.

EFT ve Havale İşlemleri Artık Daha Hızlı

Vakıfbank tarafından sunulan bu özellik sayesinde tüm bankacılık hizmetleri daha hızlı bir şekilde yapılabiliyor. Kamera ile otomatik bir şekilde okunan ve aktarılan IBAN numaraları ile hem havale hem de EFT işlemleri yapılabiliyor.

Konuya yönelik açıklama yapan Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Ferkan Merdan, bankanın dijital dünyaya her geçen gün uyum sağladığını, dijitalleşen dünya ile birlikte yeni iş yapış yöntemlerini, uygulamalarını ve yeni teknolojileri kullanarak yenilikçi ürünler geliştirmiş olduklarını dile getirdi.

Günlük yaşam içerisinde karşılaşılan problemlerin teknoloji ile çözülebileceğini, saha içerisinden almış oldukları geri bildirimlerle tespit ettikleri müşteri talep ve ihtiyaçlarını karşılamak adına yine teknolojiyi kullandıklarını söyleyen Merdan açıklamasını şu sözleri ile tamamladı:

“Fotoğraf, PC ya da telefon ekranında olduğu için tek tek yazmak zorunda kalınan IBAN numaralarını artık bir kamera vasıtasıyla okutarak ilgili alana kopyalıyoruz. Para gönderme işlemi sırasında pratik bir şekilde yapılabilen bu özellikle müşterilerimize kolaylık sağlıyoruz.”