Access Bank Çalışanlarını İşten Çıkarmayacak

Koronoavirüs salgını sebebi ile yaşanan ekonomik sıkıntı, birçok şirketin çalışanlarını işten çıkarmasına sebep oldu. Access Bank çalışanları ise yaşanan bu zor günlerde küçülme yoluna gitmeyeceğini belirterek çalışanlarına iş güvencesi rahatlığını sundu.

Ekonomik krize çözüm olarak birçok şirket personel çıkarımı veya çalışanların maaşlarını azaltma, erteleme şeklinde işletmelerini sürdürmeye çalışmaktadır. Koronavirüsün birçok işletmeyi ve hatta ülkeleri etkisi altına alarak ekonomiyi zorlaması bazı radikal kararların alınmasına sebep olmaktadır. İşletme sahipleri ve ortaklarının ‘uzun süre gelir kaynaklarımız kesintiye uğrayabilir’ düşüncesi ile almış oldukları kaçınılmaz tedbirler çok kişinin canını yakmayı sürdürüyor. Ancak Acces Bank bu politikaların dışında bir yol izledi ve işletmesinin devamlılığı adına işletme maliyetlerini azaltmayı hedefledi.

Access Bank: “Çalışanlarımız Bizim En Büyük Varlığımız”

Access bank CEO’su Dr. Herbert Wigwe, 30 Nisan Perşembe günü almış oldukları kararlar hakkında halkı bilgilendirmek için konuşma yaptı. Yapmış olduğu konuşmada çalışanlarını en büyük varlıkları olarak nitelendirdiklerini dile getirdi. Bu sebepten dolayı da çalışanların maaşlarını kesme ya da onları işten çıkarma yoluna gitmeyeceklerini bildirdi. Hissedarların korunması adına birtakım önlemlerin alınmasının kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak bu doğrultuda vardıkları noktayı anlattı. Şirketin devamlılığını sağlamak için hali hazırda yüksek olan işletme giderlerinin düşürülmesi konusunda çalışmalara başlanacağı haberini verdi.