Dört Banka Tam Gün Çalışma Sistemine Geri Dönüyor

Dört banka tam gün çalışma sistemine geri döneceğini açıkladı. Bu bankalar Denizbank, Finansbank, Şekerbank ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) olarak yer aldı. Bankalar tam gün çalışma sistemine geri dönecekleri ile ilgili olarak açıklama yaptı.

İlk açıklama Denizbank’tan geldi. 4 Mayıs 2020 Pazartesi günü itibari ile tam gün çalışma sistemine geri dönüş yapacağını söyleyen banka 09.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet vereceğini açıkladı. Finansbank şube çalışma saatlerinin de 09.00 ile 17.00 olacağını belirtti. Şekerbank ise 10.00 ile 17.00 arasında hizmet vereceğini söyledi.

TEB 5 Mayıs’ta Tam Gün Çalışma Saatine Dönecek

TEB ise 5 Mayıs 2020 Salı gününden itibaren tam gün çalışma saatine geri döneceğini açıkladı. İş Bankası, Garanti Bankası, Akbank, Yapı Kredi, ING Türkiye bankaları ise konuya yönelik olarak herhangi bir açıklama yaptı. Bu bankalar yeni bir açıklama yapılana kadar yarım gün hizmet vermeye devam edecek. Bu bankalar şube ve hizmet noktalarındaki faaliyetlerini saat 12.00 ile 17.00 arasında gerçekleştirecek.

TEB, Şekerbank, Finansbank ve Denizbank bankaları, müşterilerine yönelik bilgilendirmeyi SMS ve e-posta ile gerçekleştirdi. Bankalar eski çalışma sistemine her ne kadar geri dönüş yapsalar da müşterilerin bankacılık işlemlerini öncelikli olarak İnternet Bankacılığı, Mobil Bankacılık, ATM ve Çağrı Merkezi ile yapmasını bildirdi.