Akbank 2020 Demo Staj Programı İlanını Yayımladı!

Türkiye’nin önde gelen bankalarından biri olan Akbank, her yıl yapmış olduğu stajyer alımlarına 2020 yılında da devam ediyor. “Akbank Demo Staj Programı” adı altında üniversite öğrencilerine staj imkanı sunmasının yanı sıra onlar için gerçek bir “istihdam olanağı” sunması da bu staj döneminin en önemli parçalarından biri olarak yer alıyor.

Bankacı olmak isteyen ya da banka kurumları içerisinde mesleğini yerine getirmek isteyen, bir gün Türkiye’de adı bilinen sayılı bankacılardan biri olmayı hedefleyen kişilerin henüz daha üniversitedeyken başvurabileceği bu program, üniversitelerin bankacılıkla ilgili bölümlerinde okuyan 2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerini stajyer olmaya davet ediyor. Mezuniyet sonrasında doktora, yüksek lisans yapan öğrencilerin de bu programa başvurmasına olanak tanıyor. Tek şart, üniversitelerin “örgün” yani “lisans” eğitimi veren fakültelerinde okuyor olmak!

Akbank Demo Staj Programı Başvuru Şartları

Akbank Demo Staj Programı başvuru şartları içerisindeki ilk madde, yapılacak olan stajın “yaz dönemi” içerisinde gerçekleştirilecek olmasıdır. Aynı zamanda bu staja kabul edilen adaylar, Akbank’ın İstanbul’da yer alan 4. Levent şubesinde ya da Gebze’de bulunan Akbank Genel Müdürlük birimlerinde görevlendirilmektedir. Başvuru yapan adayların nerede ikamet ettiği göz önünde bulundurulmamaktadır. Türkiye’nin her ilinden başvuru yapılabilmektedir.

Akbank Demo Staj Programı için belirlenen diğer şartlar ise aşağıdaki gibidir:

  • Üniversitelerin dört yıllık örgün ve lisans eğitimi veren fakültelerin 2., 3. veya 4. sınıflarında eğitim alıyor olmak ya da doktora, yüksek lisans öğrencisi olmak
  • Çok iyi derecede İngilizce biliyor olmak
  • C. vatandaşı olmak
  • Erkek ve kadın adaylar fark etmeksizin 28 yaşını doldurmamış olmak

Başvuru şartlarına uyan herkesi staj programına bekleyen banka, başvuruların tamamını da resmi web sitesi ya da Kariyer.Net iş ilanı sitesi üzerinden almaktadır. Başvuru yapmak isteyen adaylar, yazımızın devamındaki linki kullanabilmektedir.

Akbank Demo Staj Programı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Akbank stajyer alımlarını kış dönemi içerisinde gerçekleştirmekte ve yaz döneminde de adayların banka içerisinde staj yapmasına imkan vermektedir. “Akbank Demo” programı 4 ya da 8 hafta sürmektedir. Bu programda başarılı olan adaylar, eğitim hayatlarını tamamladıktan sonra banka içerisinde istihdam edilme olanağına da kavuşmaktadır. Bankada staj yapan ve mezuniyet sonrasında da Akbanklı olmak isteyen öğrencilerin iş potansiyeli diğer adaylara göre daha yüksektir.

Bu program dahilinde öğrencilerin iş yaşamlarında hangi alana yönelmesi gerektiğini, hangi bankacılık biriminde çalışma hayaline sahip olduğunu anlaması da daha kolay olmaktadır. Öğrencilerin geleceklerine yön verebilecekleri bu staj programında “takım çalışması” konusunda deneyim elde etmesi ve CV içerisinde staj bilgisine yer vermesi, gelecek iş yaşamlarına olumlu bir etki sunmaktadır. İş başvurularında yer alan staj bilgisi, adayların “deneyimli” olarak görülmesine neden olmaktadır.

Akbank Demo programına başvuru yapmak isteyen adaylar, resmi web sitesi ya da yazımızın altındaki link üzerinden başvurularını gerçekleştirebilmektedir. Bu başvuruda tarafınızdan CV göndermeniz istenmektedir. CV içerisindeki fotoğrafınızın son 6 ay içerisinde çekilmiş olmasına, tarafınızdan istenen bilgileri tam ve doğru bir şekilde doldurmaya dikkat etmelisiniz. Başvuru süreci tamamlandıktan sonra tarafınıza CV içerisinde belirtmiş olduğunuz iletişim bilgileri üzerinden Akbank İK yetkilileri aracılığıyla bilgilendirme yapılacaktır. Başvuru süreci Akbank Kariyer mobil uygulaması üzerinden ya da web sitesi üzerinden de takip edilebilmektedir.

  • Akbank Demo 2020 Staj Programı başvuru linki:

https://www.kariyer.net/is-ilani/akbank–akbank-demo-stajyer-2020-2447994