Garanti BBVA Enerjisa’ya 400 Milyon Liralık Kredi Kullandırdı!

Garanti BBVA ile Enerjisa arasında yapılan görüşmeler sonrasında, altyapı ve şebeke yatırımları finansmanı olarak 400 milyon liralık, Türk Lirası Referans Faiz endeksli kredi sağladığı duyuruldu.

Garanti BBVA tarafından konu hakkında bir açıklama yapıldı. Kredinin bir yıl geri ödemesiz olmak şartıyla 5 yıl vadeli olarak sağlandığı belirtildi. TLREF’e endeksli olarak verilen bu kredinin, sistem içerisinde ilk kredilerden biri olduğu ve yüksek miktarı ile birlikte son derece dikkat çektiği belirlendi.

Garanti BBVA Kurumsal ve Yatırım Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalarında ‘TLREF endeksli olan krediler, son zamanlarda yeni uygulamaya koyduğumuz, müşterilerin uzun vadeli maddi ihtiyaçlarını karşılamak ve aynı para birimiyle durumu gerçekleştirebildiğimiz yeni seçeneklerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Bu kredi yöntemleri ile birlikte yerel finansal piyasaların şeffaf ve güvenilir olduğunu daha rahat görüyoruz. Garanti BBVA olarak bu ürünün yaygınlaştırılması ve daha başka kitlelere ulaşmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz’ dedi.

Krediyi alan Enerjisa Enerji CFO’su Michael Moser konuyu değerlendirdi. Açıklamalarında, ‘Kredinin TLREF endeksli olması son derece faydalı. Bunun yanı sıra bizde bu sistemin ve ürünlerin yaygınlaşması konusunda destek olmaya çalışıyoruz. Etkili olabildiysek ne mutlu bize. Anlaşmanın her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyoruz’ dedi.