Akbank Gönüllülük Projeleri ile İyiliği Gençlere Aşılıyor

Akbank Gönüllülük Projeleri ile İyiliği Gençlere Aşılıyor
Akbank Gönüllülük Projeleri ile İyiliği Gençlere Aşılıyor

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil Finans Gündem’de yer alan habere göre: “Gönüllülük konusu da bankanın başarılı olduğu bir konu. Bugün bakıldığında 1000’den fazla Akbanklı arkadaşımız gönüllülük projelerinde yer almaya başladı. “Bugün 1000’den fazla Akbanklı arkadaşımız gönüllülük projelerinde yer almaya başladı. 2015 yılından itibaren de bunu daha sistematik hale getirmeye başladık. Onlarca STK ile birlikte, bugüne kadar 400’den fazla gönüllülük projesinde yer almışız.” dedi.

Akbank’ın 2015 yılından itibaren, sivil toplum kuruluşları ve Türkiye’deki üniversiteli gençler ile birlikte yürüttüğü ‘Şehrin İyi Hali’ gönüllülük projesi kapsamında “Dünyayı Kurtaracak Kahramanlar Aranıyor” zirvesi 16 Kasım 2020’de gerçekleşti. Gençleri gönüllülüğe teşvik etmek ve farkındalık yaratmak adına düzenlenen zirvenin moderatörlüğünü  İlker Ayrık üstlendi.

Akbank Sosyal Sorumluluk Projelerinde Aktif

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Akbank’ın gönüllülük konusunda yürüttüğü çalışmalar hakkında, “Ülkenin kalkınması için başka şeylere de ihtiyaç vardır” dedi ve sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik konularına ağırlık verdiklerini belirtti.

Binbaşgil, “Ana iş kolumuz banka olmak ama biz sadece kendimizi bu yönümüzle görmek istemiyoruz. Ülkenin kalkınması için başka şeylere de ihtiyaç vardır, Akbank da özellikle sürdürülebilirlik ve sosyal sorumlulukla ilgili projelerde çok aktif. Bazı 40 yıldır devam eden uygulamalarımız var, projelerin devam etmesi, sürdürülebilirlik bizim için önemli. Gönüllülük konusu da bankanın başarılı olduğu bir konu. Bugün bakıldığında 1000’den fazla Akbanklı arkadaşımız gönüllülük projelerinde yer almaya başladı. 2015 yılından itibaren de bunu daha sistematik hale getirmeye başladık. Onlarca STK ile birlikte, bugüne kadar 400’den fazla gönüllülük projesinde yer almışız, bu mutluluk verici.”

Binbaşgil, 2015 yılında bu yana 14 binden fazla gencin projeye dahil olduğunu ve pandemi olmasına rağmen çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Gönüllülüğü gençlere aşılamak için çalıştıklarını belirten Binbaşgil, zirvede alanlarında uzman pek çok konuşmacının iyilik ve gönüllülük hakkında deneyimlerini paylaştığını belirtti.