Yapı Kredi Yeniden Nutanix ile Beraber

Kurumsal bulut bilişim sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alan Nutanix ile 2014 yılından beri çalışmalarını sürdüren Yapı Kredi Bankası, kurumsal bulut ortamındaki başarılarına hız kesmeden devam ediyor. Nutanix Kurumsal Bulut Ortamı ile Yapı Kredi Bankası müşterilerine 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veriyor.

Yapı Kredi ve Nutanix Kurumsal Bulut Ortamı Başarılı Geçiyor

Bu sene iş birliklerinin 6. yılını kutlayan Yapı Kredi Bankası ve Nutanix, iş birliklerini yenilenen hizmetler ile devam edeceğini duyurdu. Firma, önemli iş yükümlülüklerinde Yapı Kredi’nin beklentilerini karşılarken, aynı zamanda da bankanın kullanıcılarını hizmetleri ile memnun etmeye çabalıyor.

6 yıllık süreç içerisinde kendisini her geçen gün yenileyen firma, güncellemeleri ile bankanın sürekli olarak büyüyen veri ortamına, veri depolama ve daha verimli sistem kaynağı sunuyor. Nutanix Kurumsal Bulut ile veri merkezlerinde daha az yer kaplandığı için daha az güç tüketimi meydana geldi. Bu da kaynak kullanım verimliliğini arttırdığı gibi işletim maliyetlerini de düşürdü.

Yapı Kredi altyapısında bugüne kadar yapılmış olan sunucu, veri depolama, tedarik, kurulum, devreye alma ve servis vermeye hazır hale getirme süreçlerini yürütmek için gereken zaman diliminde %90 oranında düşerken, sarf edilen iş gücü ve emek de aynı oranlarda azaldı.