Akbank İlk Euroband Tahvil İhracını Yaptı

Pandemi dönemi içerisinde ilk euroband tahvil ihracını gerçekleştiren banka Akbank oldu. Banka tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınının başlamasının ardından, Türk bankacılık sektörünün ilk euroband tahvil ihracı gerçekleştirildi. İhraç, 5 buçuk yıl vadeli 500 milyon dolar tutarındaki işlem getirisi ve yüzde 6,80 kupon oranı ile yapıldı. Büyük bir ilgi ile gerçekleştirilen ihraçta, beklentilerin yaklaşık 3 katı seviyesinde 1 buçuk milyar dolarlık talep geldi.

Konuya yönelik olarak açıklama Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil tarafından yapıldı. Binbaşgil, gerçekleştirilen tahvil ihracı ile ilgili olarak, gelen yüksek talebin bankanın uluslararası borçlanma işlemlerindeki uzmanlığından ve başarılı borçlanma stratejilerinin ve yatırımcılarının güçlü network ağlarının yansımasından kaynaklandığını ifade etti.

Euroband Piyasasının Açılışını Gerçekleştirdik

Binbaşgil açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Tüm dünya gibi ülkemiz de bu pandemi sürecinden doğal olarak etkilendi. Ancak açıklanan destek paketleri, kısıtlamaların gevşetilmesi ve alınan diğer tedbirlerle piyasaların açılmaya başladığını görüyoruz. Bu zorlu dönemde, Türk bankacılık sektörünün ilk eurobond ihracını başarıyla gerçekleştirdik. Akbank olarak, birçok sendikasyon işlemlerinde olduğu gibi, eurobond piyasasının da açılışını yapmış olduk. Piyasalarda volatilitenin yüksek olduğu bir dönemde gerçekleştirdiğimiz eurobond ihracına yaklaşık 3 kat talep geldi. Bu güçlü talep yatırımcıların Türkiye, Türk bankacılık sektörü ve Akbank’ın yüksek büyüme potansiyeline duyduğu güvenin bir sonucu. İstikrarlı ve şeffaf yönetimimiz, uluslararası standartlardaki bankacılık anlayışımız ve güçlü bilançomuz ile Türkiye ekonomisi ve reel sektörünün büyümesine destek sağlamak için kaynak yaratmaya devam ediyoruz.”