Akbank ve Microsoft İş Birliği Gençler İçin Geliyor

Akbank, üniversite öğrencilerinin gelişim ve eğitimlerine katkı sağlamak amacı ile Microsoft ile iç birliğine başladı. Banka, Microsoft ile bir araya gelerek, Al Academy’e üniversite öğrencilerinin katılımını sağlamayı amaçlıyor. Yaklaşık olarak 900 üniversite öğrencisinin başvuruda bulunduğu Al Academy, bünyesine kabul edeceği 30 üniversite öğrencisine 2 ay boyunca yapay zeka teknolojisi temelleri üzerine eğitim verecek.

Akbank Üniversite Öğrencilerini Destekliyor

Bankanın üniversiteli gençler için adım attığı hareket hakkında Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Pınar Anapa açıklamalarda bulundu.

Anapa açıklamasında;

“İnsan ve Kültür olarak yeni teknolojileri, yenilikçiliği ve geleceğin iş yaşamına bugünden hazır olmayı çok önemsiyoruz. Bu konularda inovasyon merkezimiz Akbank Lab ile de çok yakın çalışıyoruz. Birlikte, iş ortağımız Microsoft ile başlattığımız ve gençler tarafından yoğun ilgi gören Yapay Zeka Akademisi projemiz ile geleceğin veri bilimcilerinin yetiştirilmesine katkı sağlıyoruz. Gençlerle ilgili farklı alanlarda yaptığımız iş birlikleri ile onlarla etkileşimde olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.