Denizbank 1.1 Milyar Dolarlık Sendikasyon Kredisi Sağladı

Denizbank tarafından yapılan çalışmalar sonrasında uluslararası piyasalardan 1.1 milyar dolarlık sendikasyon kredisi sağladığını duyurdu. Denizbank tarafından konu hakkında bir açıklama yapıldı. Banka tarafından yapılan açıklama çerçevesinde ’22 ülkeden 45 bankanın katılımı sonrasında yılın en kapsamlı sendikasyon kredisi işlemini gerçekleştirmiş olduk. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın uluslararası bankalar konsorsiyumu ile birlikte olmak  üzere iki yıl vadeli dilimde, Türkiye’de katıldığı ilk sendikasyon kredisi olması sebebiyle önemini bir kez daha artırıyor’ ifadeleri kullanıldı.

Denizbank tarafından sağlanan sendikasyon kredisi anlaşmasında, işlemin tamamı Abu Dhabi Commercial Bank of America Merril Lynch ve Emirates NBD Capital koordinatörlüğünde ve Mizuho Bank aracılığı ile gerçekleştirilmiş oldu.

Kredinin kullanım aşamalarında, turizm, gemicilik de içerisinde olmak üzere, banka müşterilerinin dış ticaret işlemlerinin finanse edilmesi aşamasında kullanılması amaçlanıyor. EBRD tarafından sağlanan kredinin bir kısmı ise bu noktada, Türkiye’nin kırsal kesiminde bulunan ihtiyaç sahibi üreticilerin, tarımsal faaliyetlerini artırmak için kullanılacak.

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalarında ‘Denizbank, sektör genelinde çok sayıda ilke imza atmaya devam ediyor. Bu noktada bankanın sağlam yapısı bir kez daha gün yüzüne çıkmış oldu. Yapılan sendikasyon kredisi anlaşması, ülke ekonomisine de katkı sağlarken, yeni kaynaklar hazırlayacak. Ekonomimiz bu süreçte yeniden dengelenme sürecine girmişken, pozitif gelişmeler ışığında, planlama yaptığımız miktarın iki katından fazla, toplam 1.1 milyar dolarlık talep geldi.’ Dedi.