Akbank’ın Yeni Uygulaması ile Riskler Ortadan Kalkıyor!

Akbank'ın Yeni Uygulaması ile Riskler Ortadan Kalkıyor!

Akbank ikinci el araç alım-satım için yeni bir uygulamayı devreye soktu. İkinci el araç almak ya da satmak isteyen kişilerin yaşadığı güvensizlik problemi Akbank ile ortadan kalkıyor. Araç alım-satım işlemlerinde büyük bir adım atan banka, yaşanan problemleri çözmek için “Güvenli Ödeme Sistemi” kullanacak.

Araç alım ve satım sırasında her iki tarafta yüklü miktar para taşıma durumları nedeniyle risk altında kalıyor. Taşıtların devir işlemlerinin tamamlanması sırasında kişilerin paraları “Güvenli Ödeme Sistemi” ile güvende olacak.

İhtiyacı Karşılayan Güvenli Sistem

Aracını satmak ya da araç almak isteyen kişiler yeni uygulama ile hayatlarını kolaylaştırıyorlar. Anlaşmaya ulaşan kişiler noter huzurunda işlemlerini gerçekleştirirken paraları Akbank ile güvende oluyor. İşlemler tamamlandıktan sonra Akbank satıcının hesabına parayı gönderiyor.

Satıcı adına parayı güvende tutan sistem sayesinde alıcının da satıcının da içi rahat oluyor. Olası risklerin ortadan kalkmasının yanı sıra kolaylık ve güven veren uygulama üzerine Akbank Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz açıklama yaptı.

Kolay ve Güvenli

Bülent Oğuz “Güvenli Ödeme Sistemi’nin sağladığı en büyük fayda, ikinci el araç alım satımının kolay ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesi ve oluşabilecek dolandırıcılık ve nakit taşıma risklerinin bertaraf edilmesini sağlamak olacak. Biz banka olarak bu hizmeti, Akbank müşterilerinin yanı sıra bankamız müşterisi olmayanların da akbank.com üzerinden kolayca yapabilmesini sağladık.” ifadelerini kullandı.

Akbank’ın Müşterisi Olma Şartı Yok

Güvenli Ödeme Sistemini kullanmak isteyenler Akbank müşterisi olmak zorunda da değil. Yeni uygulamayı kullanmak isteyenler, Akbank Şubelerinden ve Akbank’ın resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek.